GALA magasin
You Are Reading
Ikoniska Twiggy firar 15 år med nytillskottet Twiggy Elle
0
Inredning & prylar

Ikoniska Twiggy firar 15 år med nytillskottet Twiggy Elle

Twiggy Elle

En av Foscarinis mest välkända lampfamiljer är Twiggy som lanserades 2006, designad av Marc Sadler. Inför lampans 15-årsjubileum lanseras nu Twiggy Elle – en ytterligare flexibel version som berikats med nya egenskaper.

Twiggy Elle kompletterar den redan välkända produktfamiljen Twiggy. Karakteristiskt för lampserien är dess böjda båge i ytbehandlat fiberglasbaserat material med bas i metall och stora skärm. Twiggy Elle finns i en rad olika färger så som vit och svart till en karaktäristiskt djupt röd eller elegant greige. Lampan lanseras även med ekskärm som ger modellen värme och elegans, med en bas i greige eller svart.

Twiggy Elle

Lampan är försedd med en dubbelsidig LED-anordning som bidrar till ett förbättrat ljusflöde samtidigt som det minskar energiförbrukningen och ger Twiggy Elle ett mer behagligt och varmt sken som riktas neråt. Twiggy Elle är dim-bar och den transparenta kabeln gör det möjligt att justera lampans ljus.

Twiggy Elle

Produktinformation Twiggy Elle
Design: Marc Sadler
Färg: vit, svart, antracit, röd, greige, ek
Material: fiberglas, PMMA, polykarbonat, metall, aluminium
Mått: H: 232 cm
Pris: från 20 435 SEK

Den nya versionen Twiggy Elle har berikats med en längre båge som tar skärmen längre bort från basen och ger därmed större flexibilitet och frihet – lampan kan med fördel placeras i ett hörn och med sin långa båge sträcka sig över en soffgrupp eller ett matbord. Höjden på skärmen kan enkelt justeras via ett system av motvikter som fästs vid lampans topp, vilket möjliggör tre olika utföranden.

Med sin grafiska, minimalistiska profil och innovativa materialval är Twiggyfamiljen ett exempel på hur Foscarinis produkter står tidens test. Produkter vidareutvecklas för att leva vidare och utmanar och förbättrar områden för dess användning.

– Vi strävar alltid efter att utmana oss själva, hur vi arbetar med olika typer av material och våra processer. Vi skalar av och ned för att finna grunden och meningen i det vi producerar och förmedlar, säger Carlo Urbinati vd för Foscarini.

Om Marc Sadler
Marc Sadler har en lång erfarenhet som industriell designer inom sport, en bakgrund som har bidragit till att han ofta experimenterar med nya material och innovativa designprocesser. Varje design kännetecknas av teknologisk och stilmässig innovation och hans experimentella approach har blivit ett signum. Han har tidigare vunnit 4 Compassi d’Oro ADI, varav en av dem var för Mite & Tite för Foscarini 2001.

Om Foscarini
Foscarini grundades år 1981 av Carlo Urbinati och Alessandro Vecchiato på ön Murano i Venedig som är känd för sin glaskonst. Där stack de ut från andra tillverkare av Murano-glaslampor genom att de inte hade en egen ugn, något som resulterade i att Foscarini kunde välja den mest lämpliga leverantören för sina projekt och även utforska andra tekniker och material än blåst glas. Idag är Foscarini ett av de ledande designvarumärkena inom belysning.