GALA magasin
You Are Reading
The Rock – Hanna Hansdotter ger ljuslyktan ny skepnad
0
Inredning & prylar

The Rock – Hanna Hansdotter ger ljuslyktan ny skepnad

Kosta Boda firar kommande helger och högtider med att presentera The Rock – en ny ljuslykta formgiven av Hanna Hansdotter. Efter succélanseringen av ljusstaken Rocky Baroque går Kosta Boda och Hanna Hansdotter samman igen och levererar ännu en nyskapande serie med ett lika lekfullt som kaxigt förhållande till form, färg och funktion.

The Rocks dramatiska silhuett, oregelbundna yta och skimrande djup samspelar för att leverera ett suggestivt, modernt tillskott inom produktkategorin ljuslyktor. Den bakomliggande designen växte fram efter Hansdotters tid på Konstfack, och kombinerar en självsäker nytolkning med en respektfull nick till sina föregångare inom kategorin.

Samtidigt som The Rock är självständig och oberoende, kan ett tydligt släktskap skönjas. Lagom till 50-årsjubileet av Kosta Bodas ikoniska ljuslykta Snowball av Ann Wolff, har Hanna Hansdotter lyft både produktkategorin och tekniken att gjuta glas till en ny nivå. Serien är skapad i ett bekant formspråk samtidigt som den är ett perfekt exempel på det icke-konformistiska, unika uttryck vi förknippar med Hansdotters design. En trygg déjà vu för vissa – och en progressiv och spännande nyhet för de allra flesta.

”The Rock är en idé som först tog form under min studietid,” säger Hanna Hansdotter. ”Det är delvis en blinkning till 1970-talet och det massiva glaset som kännetecknar flera ikoniska produkter från Kosta Boda. Jag ville ge ett modernt uttryck åt något bekant, en pålitlig klippa att luta sig mot. Därav namnet The Rock.”

The Rock är gjuten i degelfärg på Kosta glasbruk i Sverige. Den nya serien finns i tre distinkta färgställningar – rosa, gul, brons – samt ett cirkulärt utförande där spillglas från Kostas hytta används till att skapa nya objekt. Den cirkulära färgtonen varierar inom ett grönblått spektrum, vilket ger varje ny smälta en unik färgkomposition.

Produktinformation:
Storlek: 91 mm (höjd)
Pris: 599 kr
Färgställningar: Brons, Rosa, Gul & Cirkulär

Globalt lanseringsdatum för ljuslyktorna i serien The Rock, i färgerna brons, rosa och cirkulär är den 15 november 2023, genom utvalda återförsäljare samt Kosta Bodas egna kanaler. The Rock i färgen gul lanseras i december 2023.