GALA magasin
You Are Reading
Höstsol över Cannes-kontoret
0
Blogg - Nicole Schulman

Höstsol över Cannes-kontoret

Förutom munskydden och skyltarna om avstånd och hygien är det inte mycket som skvallrar om pågående pandemi och det ständiga hotet om nya karantänsregler och stängda gränser. Flyget från Zürich till Nice är så gott som fullt. Butiker och restauranger på flygplatserna är öppna som vanligt. Nice flygplats har visserligen stängt en av sina terminaler, men bussen till Cannes avgår som vanligt en gång i timmen.

Folk med och utan munskydd på Croisetten, strandpromenaden, i Cannes. På stranden behövs det inte.

Jag skulle ha varit här på tv-mässa men den ställdes in i absolut sista stund och kvar stod jag med hotell och flyg. Ja, ja. Varför inte ”work from Cannes” istället för ”work from home”? Färre störningsmoment för en intensiv vecka av zoom-möten och tillfälle att träffa mina föräldrar som är här hela oktober.
Checkade in i en alldeles för stor (skulle egentligen ha haft en kollega med mig) men prisvärd etagelägenhet med bästa läget i stan, vid Place Gambetta. Här är det nära såväl till strand som shopping och festivalpalatset, om det nu hade varit festival. Lustigt nog är det nästan mer folk på gatorna än det brukar vara när det inte är festival. Ungefär hälften har munskydd. Huruvida det är obligatoriskt att ha det på gatorna eller inte råder delade meningar om. Ser ingen få böter för att man saknar ett i alla fall. Men inomhus ska det vara på, utom när man sitter ner vid sina restaurangbord, som det absolut inte är två meter mellan… Här finns ingen kroginspektion.

Alla är bra på något. I Sverige är vi av tradition experter på avstånd, i Schweiz på spårning, här i Frankrike på munskydd, men ser oroväckande många bära det under näsan! Vilket osökt får mig att tänka på en viss skämtbild som har cirkulerat på twitter… Vad som varit bästa lösningen får vi se när ”slutnotan” kommer, men det kan nog dröja några år.

Utsikten från min hyrda lägenhet här på Rue Jean Jaures. Bokar alltid via hotels.com för att få var tionde natt gratis!