GALA magasin
You Are Reading
Fem Nicole-godkända hotell på rekommenderade resmål
0
Blogg - Nicole Schulman

Fem Nicole-godkända hotell på rekommenderade resmål

Nu är det hög tid att planera reseåret 2022 eller i alla fall drömma sig bort från det omikronmättade, gråa Stockholm. Som hjälp på traven har jag valt ut mina favorithotell från förra årets äventyr. Något för alla budgetar och smaker:

Så här ser strandvillorna ut. Här ingår bland annat tre duschar per rum! Och minibar/kaffemaskin så klart.

Kuramathi, Maldiverna – Bungalow för två med all-inclusive från 4 000/natt – www.kuramathi.com

I önationen Maldiverna finns både enklare småhotell på de lite större öarna samt lyxhotell som annekterar hela öar med exklusiva bungalows i olika utföranden på och vid stranden. Detta är den senare varianten. Hotellön Kuramathi är ett par kilometer lång men inte många hundra meter bred, så vilken typ av rum man än kostar på sig är det aldrig långt till en egen strandplätt. Det är bekymmersfri barfotalyx på hög nivå med all upptänklig service dygnet runt. Buffémåltider och välblandade drinkar (och annan dryck) på alla öns olika barer ingår. Dessutom finns flera olika a la carte-restauranger för en extra peng.

Svalkande pool och surrande bin, perfekt avkoppling mellan vinprovningarna.

La Pensione Vignamaggio, Panzano in Chianti – Dubbelrum från 1500/natt – vignamaggio.com/la-pensione

Toscana är torrt och hett på sommaren men detta rustika och smakfullt inredda hotell är verkligen en oas med sin lummiga trädgård, skuggiga frukostservering och svalkande pool. Olivträd, lavendel och ibland hjortar som förirrar sig in på tomten får det hela att kännas som att bo i tavla. Som bonus ligger hotellet på snubbelavstånd från en av Italiens mest kända köttkrogar. Den lilla sömniga byn har också flera andra mysiga små restauranger och serveringar, och en milsvid utsikt över Toscanas kullar.

Frukosten kan intas vid kanalen eller på den grönskande innergården.

Hotel Arlecchino, Venedig – Dubbelrum ca 1000 kr/natt – www.hotelarlecchino.com

Perfekt läge i Venedig för såväl längre som kortare vistelser. I den här staden finns av naturliga skäl inga bilar utan all transport sker med de svindyra båtbussarna. Detta hotell ligger dock ett stenkast från torget där alla bussar, tåg eller taxi från fastlandet/flygplatsen stannar. Något som spar både tid och pengar. Det ligger också på betryggande avstånd från turistiga San Marco-platsen, men ändå gångavstånd dit, och till massor av betydligt mysigare områden i härliga Venedig.

Kvällsutsikt från min balkong mot gamla stans upplysta borg.

Hotel Bellevue, Cannes – Dubbelrum ca 600 kr/natt – www.bellevuehotelcannes.com/en

Kombinationen prisvärt och fräscht är ovanlig när det kommer till hotell i Cannes men detta lilla hotell överträffade alla förväntningar. Lägg därtill att alla de små men välplanerade rummen har en egen balkong med soligt läge och fin utsikt över staden, eftersom hotellet ligger uppe vid järnvägsstationen på en kulle. En gemensam uteplats och dagligt kaffe ingår också, både kapselmaskin och bryggkaffe på morgnarna. Ingen pratar engelska men det kan man leva med. Vänlighetens språk är universellt.

Rymligt, rent och bra läge. Riga är alltid prisvärt men detta hotell är något i hästväg.

Hotel Viktorija, Riga – Dubbelrum ca 200 kr/natt – www.hotelviktorija.lv/web/index_en.php

Jag var skeptisk när jag först bokade detta. Det har under 8 av 10 i betyg på hotels.com och ett rum kostade under 20 EUR. Kunde ju inte vara bra, men jag skulle bara stanna en natt så tog detta i stället för beprövade och fina men lite dyrare Rixwell där jag brukar bo i Riga. Visst, det var lite lyhört och kyligt. Korridorerna är The Shining-inspirerade och personalen inte den vänligaste, men rummen är SÅ stora och fina, med egen hall och kylskåp och en enorm takhöjd. Man får känslan av att bo i en anrik sekelskiftslägenhet. Läget är perfekt mitt i stan med ett utmärkt café för frukost tvärs över gatan och en mycket bra lunchrestaurang i samma kvarter. Årets, eller kanske årtiondets, mest prisvärda boende!