GALA magasin
You Are Reading
Happy Valentines day med ett hjärta av choklad!
0
Blogg - Lena Söderström Mat & dryck

Happy Valentines day med ett hjärta av choklad!

Fira Alla Hjärtans dag med ett hjärta av choklad!

Mitt bästa tips till Alla Hjärtans dag är det vackra hjärta av choklad, som jag brukar göra till dem jag tycker om. Så otroligt enkel att fixa själv av smält choklad och köpta frystorkade bär. Du kan variera med att toppa med färska hallon och jordgubbar. Garnera gärna med röda rosenblad, med tänk på att rosorna bör vara obesprutade.

Om du vill ha ett tips till en läcker Alla Hjärtans Dag maträtt, kan du laga Musslor à la  Roger Moore, receptet hittar du här på bloggen. Prisvärd och lyxigt! Servera gärna med hjärtformade parmesankrutonger.

Happy Valentines Day!

 

Chokladhjärta

Till 4 pers:

 

bakplåtspapper + penna

150 g mörk choklad, 70%

50 g rosa choklad

 

Till garnering:

strössel, torkade jordgubbar, hallon, tranbär, rosépeppar,

geléhallon klippta i små bitar

 

Gör så här:

Rita ett hjärta på en ark bakplåtspapper. Lägg papperet på en bricka, skärbräda eller på en plåt som får plats i kylen.

Smält den mörka chokladen och den rosa chokladen var för sig.

Häll den mörka chokladen i mitten av hjärtat och bred ut chokladen. Ringla över den rosa chokladen och garnera enligt tycke och smak.

Ställ att kalna och stelna i kylskåp ca 20 minuter. Förvara kallt till serveringen.

Hjärtat är lagad och stylad av mig och fotad av Eva Hildén.