GALA magasin
You Are Reading
Bekymmersfritt på Kuramathi
0
Blogg - Nicole Schulman

Bekymmersfritt på Kuramathi

I tisdags släpade jag min resväska i snöstorm över de isberg som ska föreställa Stockholms gator. Nu går jag barfota på stigar av hårt packad sand. En maldivisk variant av makadam. Jag gillar visserligen vintervädret där hemma men den här kontrasten är magisk. Som att uppleva ett smärre mirakel.

Här på Kuramathi är det inte bara den plötsliga kontakten med värme, sand och vatten som gör att man känner sig priviligierad. Allt är också mycket rent, trivsamt och välorganiserat.

Jag är ingen fan av all inclusive, men när man ändå bara är på en liten (dyr) ö är det nog det bästa alternativet. Alltså kan vi slå oss ner på vilken vi vill av öns tiotalet barer och restauranger och beställa in vad vi vill, utom de allra mest exklusiva sprit- och vinsorterna. All mat intas dock på vår närmaste restaurang och serveras i form av en överdådig buffé: frukost, lunch och middag. Skulle man tröttna på det finns ett flertal andra a la carte restauranger, som man betalar separat. Enda tillfället vi gäster måste ha munskydd på oss är just när vi går in och tar av buffén. Rimligt ändå. Som en extra säkerhetsåtgärd tas dessutom alla gästers temperatur varje dag vid frukostbuffén. Roligt att få sin egen temperaturkurva! Jag verkar ligga stadigt kring 36,5, trots lufttemperatur på inte så många grader mindre.

Tvåvånings strandvillor precis som vår, fast på andra sidan ön. Vi har dock terras rakt ut på stranden.
Det blir ofta en solnedgångsdrink vid infinity poolen på vår närmaste bar Laguna, tvärs över ”gatan”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Skönt att hela ön är ett och samma hotellkomplex. Här finns till exempel tre poolområden, så det är bara att välja var man vill bada. Hittills har vi dock valt havet. Strand finns ju runt praktiskt taget hela ön. På vår sida fläktar det skönt medan andra sidan är lämpligare för snorkling men försmäktande varmt.
På öns breda östligaste udde har vi hittat vi ett bra mellanting, med lugna vatten och fläkt. Här trivs de söta svartfenade revhajarna som jagar stim av småfisk i strandkanten i samarbete med några stora svarta fiskar och hägrar. Grupperna av haj och fisk verkar försöka trötta ut småfisken innan de gör en snabb attack upp mot land. Där står hägrarna och väntar på att fånga de yngel som hoppar upp i luften i panik. (Erica lyckades fånga hela jakten på film, och jag tror jag har lyckats lägga till filmen här nedan) Ett annat vanligt förekommande djur här är de stora fladdermöss som mest verkar vara dagaktiva. Och inte virusspridande får vi hoppas!

Fladdermus som smaskar frukt i trädet utanför min utomhusdusch. Att ta kort på dem i flykten är tyvärr svårt.