GALA magasin
You Are Reading
Ett önskat läge…
0
Blogg - Therése Neaimé

Ett önskat läge…

Nu på väg hem efter ytterligare tre dagar med workshops, föreläsningar och coaching i ämnet återhämtning. Några fina dagar där vi pratat om och lyft fler verktyg till ett rikare liv där det egna jaget spelar en av huvudrollerna. Om du själv mår bra blir du också en bättre medspelare och laget du omger dig med såsom familj, arbetskamrater och vänner, blir mer framgångsrikt och harmoniskt. Ett ”önskat läge” där både fantasi, hjärta och mod får fritt spelrum men också en plats för realistiska mål, teamwork och acceptans.

Vet att jag nämnt detta tidigare men känner en stor tacksamhet över att få möjligheten att arbeta med det som betyder allra mest. För mig. Att om möjligt ta med människor på en inre resa som både utmanar, ifrågasätter och möjliggör nya tankesätt. Att genom nya verktyg få människor att i bästa fall ta sig an nya utmaningar med förnyat kraft. Vilket inte är det enklaste. Vi är alla vanemänniskor och vår hjärna en rätt lat kompis som gärna håller fast vid hur saker och ting alltid har sett ut. Antingen det gynnar oss eller inte. Oberoende av om det gör oss lyckliga eller fortsatt sökande. Men det går!!

Mamma igen vid 53! Ja det stämmer! Stort. Kanske lite ovanligt och för vissa kanske även lite skrämmande! Under de tre senaste dagarna och under våra återhämtningsdagar i Årjängs kommun har ämnet berörts flertalet gånger. Lyckönskningarna har varit många. Men kanske har det även medfört ett och annat höjt ögonbryn.

Jag tänker att det är så mycket lättare att möta någons oro när du själv noggrant förankrat dig i ditt beslut. När du själv äger ditt val. Ingens resa är den andras lik. Och tur är väll det.

Det jag vet med all säkerhet är att vi med de senaste dagarnas arbete lyckats tända många nya vackra tankar och idéer hos våra kära deltagare. Kanske en ny tanke om att saker är möjliga om man bara tror att de faktiskt är just det. Möjliga! Och tänk vad många fler alternativ som då faktiskt avslöjar sig och gör entré i ett tidigare kanske väl inrutat liv.

Så länge vi har livet har vi allt!

Har jag sagt det förut? Ja, det stämmer men jag tänker att det tål att upprepas!

Tacksam att Gala Magasin nu slagit upp dörrarna igen med förnyad kraft. Jag fortsätter min blogg som tidigare och tackar för förtroendet!

All kärlek 💕

Tess

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."