GALA magasin
You Are Reading
Stjärntätt när Sex and the City-stjärnan tog emot hederspris i Göteborg
0
Vimmel

Stjärntätt när Sex and the City-stjärnan tog emot hederspris i Göteborg

Under en glamorös prisceremoni på Börsen i Göteborg mottog den hyllade Hollywoodstjärnan Kristin Davis, mest känd för sin ikoniska roll som Charlotte York i TV-serien ”Sex and the City”, det prestigefyllda hederspriset, The Perfect World Foundation Award. Priset tilldelades för hennes engagemang och passion för att rädda elefanter och hennes bidrag till att öka den globala medvetenheten.

Sex and the city-stjärnan Kristin Davis välkomnades av Daniel Wilke.

Under den stjärnspäckade ceremonin överraskade Kristins Hollywoodkollegor, inklusive Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon, Pierce Brosnan och Rob Lowe, med sina hyllningstal och gratulationer. På den 14 meter långa röda mattan syntes även ett flertal kändisar, inklusive Victoria Silvstedt, Billy Zane (mest känd för rollen som Caledon Hockley i filmen Titanic), brittiska kungligheten Sarah Fergusson, Isabella Löwengrip, Johanna– och Anders Bagge, Lars Wallin, och Therese Lindgren. Kvällens underhållning stod artister som Charlotte Perrelli, Tusse, Martin Stenmarck och Karin Funk, tillsammans med en orkester, för.

Martin Stenmarck uppträdde till mångas jubel.
Även Tusse underhöll gästerna.
Charlotte Perrelli bjöd också på skönsång.

Kristin Davis, som nu är den tionde pristagaren av The Perfect World Foundation Award, har under många år varit en hängiven förespråkare för skyddet av elefanter och ett starkt stöd för Sheldrick Wildlife Trust i deras kamp mot elfenbenshandel och bevarandet av Afrikas elefanter.

I en rörd hyllning till Kristin uttryckte Cynthia Nixon, känd för sin roll som Miranda Hobbes i ”Sex and the City”, sin beundran:

– Grattis till att ha mottagit The Perfect World Foundation Award. Sedan jag lärde känna dig har jag alltid beundrat hur du är med djur. Den nivån av kärlek, kommunikation och respekt som du visar alla djur är ett stort föredöme för mig, uttryckte Cynthia Nixon via galans storbildsskärmar.

Michael Patrick King, som regisserade och skapade TV-serien ”Sex and the City”, och Sarah Jessica Parker, som porträtterade huvudrollen som Carrie Bradshaw, slöt sig också till hyllningarna:

– Grattis till att ha mottagit The Perfect World Foundation Award för ditt outtröttliga arbete med att rädda de vilda elefanterna. Alla som känner dig, eller har haft nöjet att arbeta med dig, vet att du är beslutsam, saklig och djupt känslomässig. Det är en ovanlig kombination, och vi är alla lyckligare för det. Det är inte en perfekt värld ännu, men jag vet att du inte kommer sluta förrän du har fört oss ännu närmare. Vi älskar dig!” sade Michael Patrick King.

Sarah Jessica Parker tillade:

– Jag vill bara ansluta mig glatt till andra och gratulera dig. Inte bara för den professionella person du är, utan för den vän du är, den mor du är, den kollega du är. Men jag är särskilt glad och känner att du verkligen förtjänar att bli erkänd och hedrad för det extraordinära arbete du gör för Sheldrick Wildlife Trust och otaliga andra organisationer som har en enorm och meningsfull inverkan. Du är, som jag försöker säga dig ofta, en inspirationskälla. Jag älskar dig så mycket, och jag önskar att jag kunde vara där och bevittna allt detta. Men jag är där i anden, jag vill bara att du ska veta att vi älskar dig och är stolta över dig varje dag, men särskilt ikväll.

The Perfect World Foundation Award-vinnaren Kristin Davis

Kristin Davis har tidigare producerat och spelat huvudrollen i Netflix-filmen ”Holiday in the Wild” (2019), som kretsade kring kampen mot tjuvjakt på elefanter i Afrika. Rob Lowe medverkade även i filmen och hyllade Kristin för hennes dedikation till ändamålet under prisceremonin.

– Kristen, grattis till The Perfect World Foundation Award. Jag kan inte tänka mig någon som brinner mer för djurskydd än du. Bara du kunde få mig att bege mig ut i Afrikas vildmark för att göra en film och sätta fokus på bevarandet av våra överlevande elefanter. Du förtjänar det här. Jag älskar dig, hälsade Rob Lowe.

Även Pierce Brosnan, tillsammans med entreprenören John Paul DeJoria, skickade en videohälsning till Kristin:

– Kristin, stort grattis till detta magnifika pris. Det är en perfekt värld med dig i den,” sa Pierce Brosnan i videomeddelandet.

Under kvällen höll bland andra Isabella Löwengrip, den världsberömde fotografen Mattias Klum, och den brittiska kungligheten Sarah Fergusson, hertiginnan av York, tal på scen. Det var Sarah Fergusson som tilldelade The Perfect World Foundation Award till Kristin Davis under den minnesvärda kvällen.

Andra framstående mottagare av The Perfect World Foundation Award inkluderar David Attenborough, Sylvia Earle och HSH Prins Albert II av Monaco. 2015 mottog den världsberömda primatologen Jane Goodall The Perfect World Foundation Award, och även hon gratulerade Kristin Davis under kvällen:

– Jag vill gratulera dig till detta mycket prestigefyllda pris från The Perfect World Foundation. Och med allt jag vet om ditt arbete för att hjälpa elefanter och Sheldrick Wildlife Trust, kan detta pris inte gå till en mer värdig person, hälsade Jane Goodall.

The Perfect World Foundation Award är en årlig utmärkelse som ges till en individ som har gjort en betydande insats för att bevara vilda djur och natur över hela världen. Priset syftar också till att öka medvetenheten om behovet av naturskydd och bevarande. Bakom priset står den svenskgrundade djur- och naturorganisationen The Perfect World Foundation.

Foto: Petra Björstad, Rebecka Bjurmell.