GALA magasin
You Are Reading
Dramatik i Idols första fredagsfinal
0
Nöje

Dramatik i Idols första fredagsfinal

Idol 2021

”Idol” är inne på sin sjuttonde säsong och ikväll är det dags för första fredagsfinalen. Ända sedan starten 2004 har de dramatiska fredagsfinalerna där en efter en av de tävlande röstas ut varit programmets själva kärna, men när årets fredagsfinaler nu drar i gång har man nu gjort om redovisningen av tittarnas röster. I stället för att stänga röstningen efter programmet kan tittarna rösta hela veckan fram till nästa veckas fredagsfinal.

– Varje fredag kommer börja med att vi tittar på en snabbrepris. Så här såg det ut förra veckan. Röstningen har varit öppen hela veckan och nu är det två minuter kvar att påverka vilka som får sjunga i kväll. Punkt. Sen börjar man räkna upp dem en efter en, förklarar Pär Lernström för Expressen.

Hela fredagsfinalerna kommer bli mer likt en resultatshow och till sist är två idoler kvar. Den sista som räknas upp klarar sig kvar och får uppträda – för den andra tar idolresan slut då denne fått minst antal röster under veckan som gått. Enligt Pär Lernström kommer det nya upplägget öka spänningen i tävlingen.

– För tittare kommer ju fredagen bli en väldigt mycket mer dramatisk, spännande och kul kväll. Det vi brukar få i fem minuter som vi har kallat för resultatshowen, det får vi ju under hela kvällen.

Idol
Idoldeltagarna i torsdagens program. Foto: TV4 press

Foto: MAGNUS RAGNVID / TV4