GALA magasin
You Are Reading
”Dissonans” – dystopisk thriller av Viktor Axelsson
0
Boktips

”Dissonans” – dystopisk thriller av Viktor Axelsson

Ni minns honom kanske som Zozos kompis i filmen med samma namn. Även som Linas pojkvän i filmen ”Linas kvällsbok”. Filmrollerna och en hel del modelljobb gjorde att Viktor Axelsson blev lite av en flickidol i tonåren. Men Viktor hade andra framtidsplaner än att bli skådespelare så han började studera nanoteknik på Chalmers tekniska högskola. Inte nog med det. Efter studierna, vid sidan om sitt dagliga arbete som patentingenjör,  har Viktor nu förverkligat sin dröm – att skriva en bok. Idag släpper han debutboken Dissonans – en dystopisk thriller som är den första i en serie om fyra. Läs mer om boken och beställ den här.

Anomalin har uppkommit i en personlighetsmatris som tillhör en ung kvinna vid namn Sefirona Kreuz. Hon har rest ifrån Nya Bryssel och nyss anlänt till Strasbourg, men något har gått snett. Under analysen ser Elrik skräck, våld. Sefirona är jagad genom åkrarna av betong. Efter två gevärsskott tar det stopp, matrisen är ogenomtränglig och mättad av mörker. Myndigheten efterlyser Sefirona och sökandet leder till vad som tycks vara en grupp som hackat Etern, en grupp kopplad till terrororganisationen EFAL som hämtar sina anhängare från de passlösa. Men samtidigt som kollegorna är nöjda med att stämpla det hela som tanketerrorism är Elrik kluven. Sefironas pixliga blick fyller honom med ett odenierat obehag. När de olustiga känslorna tränger in är det en som tränger djupast. Vad är det för nostalgi som gnager i honom?

Viktor Axelsson är 30 år och debuterar som författare med boken Dissonans. Foto: Jan Nordén
Från filmen ”Linas kvällsbok” med bland andra Mylaine Hedreul och Viktor Axelsson.
Från premiären av filmen Zozo. Imad Creidi och Viktor Axelsson som spelar Zozo´s klasskompis i filmen. Foto: Patrik Österberg/privat