GALA magasin
You Are Reading
Stefan Holm och Jessica Eriksson släpper romanen ”Château vid vägens slut”
0
Boktips

Stefan Holm och Jessica Eriksson släpper romanen ”Château vid vägens slut”

Olympiske guldmedaljören Stefan Holm och fästmön Jessica Eriksson, doktor i nordiska språk och sedan flera år anställd vid Karlstads universitet, är aktuella med romanen Château vid vägens slut. Det är en varm och charmig berättelse om att följa sina drömmar och samtidigt både hitta hem och finna kärleken. Château vid vägens slut är den första delen i trilogin ”Romantiska äventyr i Värmland”.

– Vi har nog båda två alltid burit på en dröm om att bli författare. Under flera år har vi skrivit och skrivit, fått texter publicerade och kämpat för att hitta vår gemensamma väg framåt, timme efter timme, ord för ord i text efter text. Det har inte varit en enkel resa, men vi har alltid drivits av glädjen att skapa och utvecklas tillsammans. Det är en fantastisk resa att skriva ihop med någon annan, och vi har lärt känna och kommit varandra mycket närmare genom skrivandet, säger Jessica Eriksson och Stefan Holm.

Ellinor Carpentier har bott i Paris hela sitt liv. När hennes svenska mamma går bort bestämmer hon sig för att börja om i Sverige, och väl på plats får hon veta att hon ärvt ett hus i Värmland. Hon kan absolut inte se sig själv i ett hus på landet, så hon anlitar den karismatiske mäklaren Andres Williamsson, som ivrigt tar sig an uppdraget att sälja. Men så snart Ellinor får se den förfallna egendomen blir hon förälskad. Huset är, i hennes ögon, ett château! Hon tänker om och vill i stället renovera och bilda ett konstnärskollektiv. Till sin hjälp tar hon den lite blyge men hängivne snickaren Felix Gustavsson. Samtidigt som huset återfår sin forna glans spirar kärleken mellan Andres och Ellinor. Men oväntad konkurrens om Ellinors hjärta komplicerar allt.

​​Fastän Ellinor aldrig hade varit i huset tidigare kändes det välbekant, som om hon alltid hade bott här. Var det så att hon hörde hemma här? Hon hade inte trott att ett helt främmande och mycket kärlekstörstande hus i Sverige skulle ge henne samma känsla som barndomshemmet i Paris, och det efter bara en knapp halvtimme på platsen. Men det var precis så hon kände. Detta château var hennes hem. Hon visste det med samma säkerhet som att hon själv befann sig här och nu. Insikten var bland de starkaste hon någonsin upplevt. Nog fanns det en mening med att hon var här.
– ur boken.

Jessica Eriksson har en doktorsexamen i nordiska språk med språkhistorisk inriktning från Uppsala universitet och arbetar sedan flera år vid Karlstads universitet.

Stefan Holm har vunnit OS-guld i höjdhopp, På spåret två gånger och är en uppskattad föreläsare. Jessica och Stefan är ett par även utanför skrivandet och är bosatta i Karlstad. Sedan tidigare har de skrivit framför allt feelgood och romance, samt en barnbok.

Releasedatum: 2024-02-08