GALA magasin
You Are Reading
Kungen: ”Ni är årets förebilder”
0
Kungligt

Kungen: ”Ni är årets förebilder”

Igår delade Kungen ut pris till Årets nybyggare vid en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Slottet. Priset Årets nybyggare delas årligen ut till entreprenörer med utländsk bakgrund som nått framgång i sitt företagande. Ceremonin inleddes med att kungen hälsade alla välkomna till Slottet. I sitt tal sa han bland annat:

Ni har genom er idé skapat något som vi andra kan ta del av – och ni har också skapat arbetstillfällen. Men framför allt är ni förebilder. Det tror jag betyder mer än någonsin.

Det har varit ett mörkt år på många sätt och då behövs det ljusglimtar. Och vad kan vara bättre i det avseendet än framgångsrika företag som skapat produkter och tjänster som ökar vårt välstånd!

Ni är därför inte bara årets nybyggare – jag tycker också att ni är årets förebilder.

H.M. Konungen

Kungen höll ett välkomsttal till ceremonins deltagare.

Årets nybyggare 2023
Kungen delade ut utmärkelsen Årets nybyggare 2023 i följande kategorier: Årets nystart, Årets pionjär och Årets unga pionjär.

Kungen tillsammans med pristagarna Ramtin Massoumzadeh, Nicky Nadem och Zeina Mourtada. Kungen tillsammans med pristagarna Ramtin Massoumzadeh, Nicky Nadem och Zeina Mourtada.
Kungen överlämnar utmärkelsen ”Årets Nystart” till Zeina Mourtada, Zeinas Kitchen AB.

Årets nystart

Pristagare: Zeina Mourtada, Zeinas Kitchen AB
Om företaget: Zeinas Kitchen AB är ett konsumentvarumärke inom dagligvaruhandel som erbjuder ett brett utbud av produkterkategorier med tydlig koppling till mat från Mellanöstern. Syftet är att föra en bit av Mellanösterns smaker och kulinariska traditioner närmare den svenska konsumenten.
Grundades 2019.

Årets pionjär

Pristagare: Nicky Nadem, AtriumsRx AB
Om företaget: AtriumsRx AB verkar inom den svenska hälso- och sjukvårdssektorn för att förbättra tillgängligheten av nödvändig medicinsk vård. Bolaget har specialiserat sig på att förvärva livsviktiga läkemedel som tidigare saknades på den svenska marknaden. Grundades 2016.
Nicky Nadem från företaget AtriumsRx AB tar emot priset ”Årets Pionjär” ur Kungens hand.
Nicky Nadem från företaget AtriumsRx AB tar emot priset ”Årets Pionjär” ur Kungens hand. Foto: Ida Åkesson/SPA

Årets unga pionjär

Pristagare: Ramtin Massoumzadeh, Quandify AB
Om företaget: Quandify AB har tagit fram en innovativ hårdvara som är utformad för att övervaka vattenanvändning i realtid. Bolaget hjälper på så sätt sina kunder att effektivisera sin vattenanvändning, spara pengar och bidra till en mer hållbar framtid. Grundades 2017.

Nicky Nadem från företaget AtriumsRx AB tar emot priset ”Årets Pionjär” ur Kungens hand.

Om Årets nybyggare

Utmärkelsen Årets nybyggare instiftades 1999. Syftet med priset är att skapa förebilder och visa på goda exempel.

Det är stiftelsen Internationella Företagarföreningen i Sverige (IFS) som årligen utser Årets nybyggare.

Kungen är beskyddare av Årets nybyggare.

Foto: Ida Åkesson/SPA