GALA magasin
You Are Reading
Danmarks deckardrottning Katrine Engberg är tillbaka med tredje delen i Köpenhamnsserien
0
Boktips

Danmarks deckardrottning Katrine Engberg är tillbaka med tredje delen i Köpenhamnsserien

Katrine Engberg

Danmarks deckardrottning Katrine Engberg är tillbaka med tredje delen i Köpenhamnsserien. Den 10 maj släpps ”Vådaskott”, som utspelar sig i Köpenhamns konst- och kulturkretsar där sjukliga familjeband och besatthet tar över. En skrämmande berättelse om vad som händer när människans personliga moral och samvetets röst helt suddats ut. En kriminalroman med intrig i Agatha Christie-anda med ett myllrande, mörkt Köpenhamn i vårskrud som fond.

Om boken:

En tonåring försvinner från sitt välbärgade hem i Köpenhamn och lämnar ett kryptiskt meddelande efter sig. Samtidigt hittas ett lik i en sopförbränningsanläggning. Pojkens färgstarka familj driver ett auktionshus, men är den starka familjesammanhållningen avundsvärd, eller är de vuxnas kärlek till sina barn snarare sjuklig?
I Vådaskott följer vi återigen polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner i en utredning som visar sig vara mer fruktansvärd än de någonsin kunnat ana. Esther de Laurenti, pensionär med näsa för mysterier och Kørners vän, gör en fasansfull upptäckt på webbsidan för Dreyer-Hoffs auktionshus. Vem är det som mördar för att skapa odödlig konst?

Om Katrine Engberg:

Katrine Engberg är född och uppvuxen i Köpenhamn. Hon debuterade i Sverige 2019 med första delen i Köpenhamnsserien, Krokodilväktaren, som fick strålande recensioner och toppade försäljningslistorna. Även i Danmark och Norge nådde Krokodilväktaren första platsen på listorna. 2020 kom den efterlängtade uppföljaren Glasvinge. Köpenhamnsserien om kriminalinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner har sålts till över 25 länder och böckerna har sålt över 1 miljon exemplar. Katrine Engberg har flera gånger nominerats till både det danska priset Årets Forfatter och till det prestigefyllda Martha-priset, som delas ut av bokhandlarkedjan Bog & Idé i Danmark.

Foto: Anders Hansson