GALA magasin
You Are Reading
De får huvudrollerna i Hannah & Amandas nya dramaserie
0
Film & TV

De får huvudrollerna i Hannah & Amandas nya dramaserie

Hanna Widell och Amanda Schulman

Hannah Widell och Amanda Schulman har skrivit en trilogi om systerskap. Nu kommer deras karaktärer till liv i Viaplays nya originalserie Två systrar. Produktionsbolaget Yellow Bird har tillsammans med regissören Julia Lindström skapat en dramaserie fritt baserad på romansviten där Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson kommer att spela huvudrollerna.

– Vi är otroligt glada och tacksamma för den här serien. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Hannah Widell.

Hannah Widell och Amanda Schulman har en trogen fanbase som lyssnar på dem i Fredagspodden som också är en av Sveriges största podcasts där de diskuterar relationer och vardagliga grubblerier och spaningar. Systerskap är ett återkommande tema som de också gestaltat i trilogin Två systrar. Nu blir deras dröm verklighet när första boken blir nästa originalserie på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

– Alicia och Vanessa är två karaktärer som ligger oss väldigt nära, och sedan första sidan skrevs har vi fantiserat om att få se all kärlek, svärta och ångest komma till liv i ett tv-drama. Vi är därför otroligt glada och tacksamma för den här serien, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Hannah Widell.

– Att se hur dessa fantastiska skådespelare tolkar bokens starka personligheter ska bli otroligt spännande och vi är så ödmjuka och glada inför den magi som hela teamet skapar i detta nu, säger Amanda Schulman.

Produktionsbolaget Yellow Bird har utvecklat serien fritt baserad på romansviten av Hannah Widell och Amanda Schulman. Inspelningarna inleddes denna vecka i Stockholm där huvudrollerna som Alicia och Vanessa spelas av Dilan Gwyn (Älska mig) och Julia Ragnarsson (Fartblinda).

– Jag tyckte om idén att en historia är centrerad kring två systrar för det är en relation som inte utforskats så mycket inom svensk dramaproduktion. När jag träffade regissören Julia Lindström blev jag så taggad för hon tänkte utanför boxen och hade en stark vision. Det här kommer bli en serie jag själv ser fram emot att se, säger Dilan Gwyn som spelar Alicia.

Julia Ragnarsson har själv läst böckerna och ser fram emot att axla rollen som storasyster Vanessa.

– Det här är en roll långt ifrån roller jag tidigare spelat. Två systrar känns modernt och roligt med en liten tät ensemble. Det är superkul att få jobba med en kvinnlig regissör och att manus är skrivet av en kvinna baserat på böcker skrivna av två starka kvinnor. Det är en ynnest att få jobba med sådana projekt. Dessutom är det härligt med Stockholmsmiljöer som blir en viktig del av serien, säger Julia Ragnarsson.

Två systrar är en modern kärlekshistoria med mörka och komiska undertoner. Serien handlar om två systrar och bästa vänner som tvingas växa ifrån varandra i tappra försök att växa upp. Alicia (Dilan Gwyn) lever ett lyxigt liv i övre medelklassen på Östermalm och ser ut att ha det perfekta livet men under ytan krackelerar fasaden och kärleksrelationen. Vanessa (Julia Ragnarsson) gör kometkarriär i tv-branschen men hamnar lätt i ett destruktivt beteende i Stockholms nattliv och har en tendens att välja helt fel killar. Samtidigt kämpar hon för att värna om sin lillasyster där vad som avses vara ansvar och omtanke lätt misstolkas.

– Vi är väldigt stolta över att kunna presentera denna innovativa produktion skapad av och om starka kvinnor. Två systrar tar upp en av livets viktigaste relationer – systerskap. Även om serien främst riktar sig till en yngre publik tar den upp ämnen och situationer många kan relatera till så jag är övertygad om att Två systrar kommer nå ut ännu bredare, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Serien är regisserad och skapad av Julia Lindström med Amy Black Ndiaye som avsnittsförfattare. Producenter är Alexia Wennberg, Cecilia Forsberg och exekutiv producent Georgie Mathew på Yellow Bird.

– Yellow Bird är konstant på jakt efter nya perspektiv och talanger. Det vi fastnade för i Hannahs och Amandas bokserie var det öppna samtalet om systerskap, ångest, jakten på lycka och rädslan för att misslyckas. Vi är mycket stolta över skaparen Julia Lindströms vision fylld av magi, mörker och kontraster samt över vårt fantastiska team, både bakom och framför kameran, som till majoriteten är kvinnor. Två systrar är en sprakande och modern berättelse som vi hoppas kommer att locka en bred publik på Viaplay, säger Alexia Wennberg, Head of development och producent på Yellow Bird.

Två systrar blir en dramaserie i åtta delar á 22 minuter med premiär nästa år på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.