GALA magasin
You Are Reading
Höstlovstips på filmer och serier
0
GALA kidz

Höstlovstips på filmer och serier

C More

Höstlovet närmar sig med stormsteg med gott om tid för mysiga stunder i tv-soffan.  Här kommer tips på filmer och serier att se på C More:

Harry Potter – samtliga åtta filmer

Harry Potter är en föräldralös 11-åring som bor med sina hemska släktingar, familjen Dursley. En dag får Harry ett besök som ska förändra allt. Han får reda på att han har magiskt påbrå och ska börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men han lär sig också sanningen om sina föräldrars död och den onde Lord Voldemort. De åtta filmerna i serien bygger på J.K. Rowlings bästsäljande böcker.

Robssons

Möt robotfamiljen Robsson, utsända till jorden för att infiltrera människorna och samla information åt några hemlösa rymdvarelser. Samtidigt gör de sitt bästa för att förstå främmande begrepp som kärlek, kändisar, lögner och humor. Robssons är Sveriges första ”robcom” och en stjärnspäckad komediserie av Fredde Granberg och Thomas Claesson, skapare bakom succéer som Familjen Rysberg, Hem till Midgård och Panik i Tomteverkstan.

Kitty i spökhuset

16-åriga Kitty har flyttat till småstaden River Heights tillsammans med sin pappa och försöker finna sig tillrätta i den nya miljön. Snart stöter hon på ett mysterium på godset Twin Elms där underliga saker har inträffat. Är det spöken? Hon börjar undersöka saken med hjälp av vännerna George och Bess och värstingen Helen. Kitty spelas av Sophia Lillis, känd från Det-filmerna och Sharp Objects.

Nils Karlsson pyssling

Svensk barnfilm från 1990 baserad på Astrid Lindgrens historia. Bertil är ensam hemma. Han ligger på sängen och känner sig ensam. Plötsligt hör han små, små trippande steg under sängen. När han böjer sig ner över sängkanten får han se något underligt. Där under sängen står en pojke som inte är större än en tumme.

Lego Jurassic World: Indominus Rex rymning

Animerat LEGO-äventyr där äventyrsparken Jurassic World behöver en ny attraktion och vetenskapsteamet lyckas skapa den stora korvälskande dinosaurien Indominus Rex. Men det dröjer inte länge innan han är på rymmen, i jakt på mer varm korv, och nu måste forskaren Clare Dearing och dinosaurietränaren Owen Grady försöka fånga in rymlingen.

LEGO Jurassic World: Den hemliga utställningen och LEGO Jurassic World: Legenden om Isla Nublar

Animerade LEGO-serier om det äventyrliga livet på dinosaurie-ön Isla Nublar som utspelar sig innan händelserna i Jurassic World-filmen.

Draktränaren 1

I det animerade succéäventyret ”Draktränaren” möter vi den tonårige vikingen Hicke. Han är inte mycket till krigare och vill egentligen inte delta i den eviga kampen mot drakarna som hans folk utkämpar. När han av en slump möter och blir vän med en vildsint drake, som han kallar Tandlöse, utmanar han sin stams traditioner och hela deras värld kommer att ställas på ända.

Draktränaren 3

I den tredje filmen i den animerade äventyrsserien är Dräggö en fristad för både människor och drakar. I skogen träffar Hicke och Tandlöse på ytterligare en drake av typen Nattfasa, en vit som aldrig skådats förut. Men i samma veva upptäcker de att den onde Grimmel samlat ihop en armada för att fånga drakar. Nu måste de hitta Den gömda världen, drakarnas hem, om de ska kunna klara sig.

Smallfoot

Myten om Bigfoot vänds upp och ned i denna animerade familjekomedi där en ung Yeti får sig en överraskning när han träffar på en människa, en mytomspunnen ”Smallfoot”. Upptäckten gör honom berömd i den lilla bergsbyn och kanske kan han nu få en chans på sin drömflicka. Men samtidigt rör det upp tankar i det lilla Yeti-samhället om vad som mer kan finnas ute i den stora vida världen.

The Next Step

Följ Michelle, Emily, James, Reilly och andra färgstarka personligheter i deras händelserika vardag som del av en ambitiös dansgrupp. Här kämpar vännerna för att nå sina drömmar samtidigt som de brottas med kärlek, konkurrens, vänskap och hemligheter. The Next Step är en populär kanadensisk ungdomsserie, fylld av oförglömliga koreografier, magiska danssteg och ständiga intriger.

Ninja Nanny

Hunter har precis flyttat till överklassområdet Gooidorp tillsammans med sin mamma, styvpappa och styvbror. Redan från start känner hon sig utanför, både i skolan och i hemmet och ingenting blir som förväntat. En dag upptäckter Hunter att hennes barnflicka är en hemlig ninja med superkrafter och en ny vänskap skapas. Barnflickan Farah lär Hunter allt hon kan och tillsammans håller de staden säker.

Dwight – en riddare i nöden

Dwight – En riddare i nöden är en amerikansk familjeserie om tonåringen Dwight och det fantastiska äventyr som följer när han upptäcker en magisk kammare i skogen. Ett nytt liv väntar när han blir beskyddare åt den gotiska krigarprinsessan Gretta, på oväntat besök i nutiden. Med på resan följer även Grettas ständige följeslagare Baldric och ett gäng farliga medeltidsskurkar.

Shitt’s Creek – för lite äldre

Mångfaldigt Emmy-belönad komediserie där vi möter familjen Rose som är vana vid ett liv i lyx. Men allt ska förändras över en natt för Johnny, Moira och deras vuxna barn Alexis och David. Familjens förmögenhet är borta och det enda de nu äger är en liten stad, Schitt’s Creek, som Johnny en gång köpte på skoj. Familjen har inget annat val än att flytta dit och försöka anpassa sig till sitt nya liv.