GALA magasin
You Are Reading
Då har ungdomsserien Bert premiär
0
GALA kidz

Då har ungdomsserien Bert premiär

Bert

Snart får tittarna följa högstadiekillen Bert i en ny komediserie baserad på den älskade bokserien av Anders Jacobsson and Sören Olsson. Serien består av tio delar och har premiär 1 april på C More.

– Det har varit väldigt spännande att få gå in i karaktären Bert och hans galna värld där det händer saker hela tiden. Tonåren är ju något vi alla går igenom men Berts tonår är lite speciella, säger Adrian Macéus som spelar Bert.

Nu släpps pressbilderna till komediserien om Bert och hans tonårsliv med förälskelser, dagdrömmar och störiga klasskompisar, som utspelar sig i den fiktiva staden Öreskoga. Bert har precis fyllt 14 år och i samma veva blivit dumpad av sin flickvän. Han bestämmer sig för att försöka hitta kärleken igen men stöter på hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga akneutbrott. Serien bygger på den populära bokserien om Bert Ljung skriven av Anders Jacobsson och Sören Olsson vars första bok kom ut 1987.

Bert

Bert spelas av 15-årige Adrian Macéus som tidigare gjort huvudrollen i musikalen ”Billy Elliot” på Stockholms stadsteater och i julkalendern Storm på Lugna gatan, samt har släppt flera låtar som artist och gör podden ”Tonårsliv” med Klara Almström. Vid sin sida har Bert kompisarna Åke (Samy Karlsson Fariat), Lill-Erik (Arvid Bergelv) samt en helt ny karaktär: den tävlingsinriktade musiknörden Thora (Lily Wahlsteen).

– Thora är en självsäker och stark tjej som tycker om att stå i centrum och sticka ut från mängden. Hon är en viktig del i gänget och har ett starkt kompisband till Bert där det är okej att retas och skämta med varandra, säger Lily Wahlsteen.

Berts familj består av mamma Madelene (Emma Peters), pappa Fredrik (Anders ”Ankan” Johansson) och mormor Svea, spelad av Ing-Marie Carlsson som gör comeback i Bert-världen eftersom hon spelade Berts mamma i tv-serien från 90-talet.

Tv-serien Bert består av 10 avsnitt och har premiär 1 april på C More. De fyra första avsnitten släpps på premiärdagen. Därefter släpps två avsnitt per vecka.

Foto: Daniel Stigefelt/ C More