GALA magasin
You Are Reading
Mysig, rolig och spännande tv-höst för familjen
0
GALA kidz

Mysig, rolig och spännande tv-höst för familjen

Mer panik i Tomteverkstaden

Hösten i SVT bjuder på en hel del nyheter för familjen. Vi träffar den nyskilda Tomten, världens värsta kungar och så blir det direktsänd frågesport och spektakulära experiment med Babben i det nya programmet 1 mot Sverige. På SVT Barn fortsätter Bolibompaklubben att sändas varje dag och populära humorserien Kom och köp med David Sundin återkommer med en ny säsong.

Mer panik i Tomteverkstaden

Mer panik i tomteverkstan
I uppföljaren till julkalendersuccén Panik i Tomteverkstan träffar vi Tomten (Per Andersson) under lågsäsong. Tomtemor har tagit ut skilsmässa och Tomten lever varannan-vecka-liv med sina barn och försöker desperat få ihop vardagspusslet. Plötsligt en dag dyker Skogsrået (Alida Morberg) upp i byn och hon får Tomten att fullständigt tappa fattningen. I rollerna ses även Elis Nyström, Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou, Christina Schollin, Lasse Åberg, Katarina Ewerlöf, Ulla Skoog, Johan Rabaeus, Rolf Skoglund, Leif Andrée, Marko ”Markoolio” Lethosalo, Måns Nathanaelson, Marianne Mörck, Peter Dalle, Olle Sarri, Sofia Bach m.fl.
SVT Play fredag 1 oktober kl. 16.00: Mer panik i tomteverkstan och SVT1 lördag 2 oktober kl 20.00

Världens värsta kungar

Världens värsta kungar
Ivan den förskräcklige, Caligula, Henrik XIII och Karl IX. Genom historien har vissa rötägg till kungar, kejsare och andra härskare plågat oss vanliga människor med fruktansvärda illdåd, märkliga lagar och sjuka påhitt. I programserien Världens värsta kungar ska Erik Ekstrand tillsammans med två modiga försökskaniner hoppa in i historien, som det kan ha gått till, och återuppleva några av världshistoriens mest omtalade figurer. Programserien gästas av bland andra Joel Adolphson, Kakan Hermansson, Leif Andrée, Fredde Granberg, Happy Jankell, Ola Forssmed, Özz Nujen, Frank Dorsin, Sean Banan och Nassim Al Fakir.
SVT Play fredag 15 oktober kl. 06.00: Världens värsta kungar (SVT Barn söndag 17 oktober 19.05)

1 mot Sverige – direktsänd frågesport med Babben
Hur många barn behövs för att lyfta en häst? Hur många ballonger krävs för att en 8-årig flicka ska kunna flyga? Söndag 17 oktober är det premiär för 1 mot Sverige, en direktsänd frågesport som bygger på gissningsleken – kan en person slå hela Sverige? Programledare är Babben Larsson och vid hennes sida finns Farah Abadi och Erik Ekstrand. Frågorna är baserade på vetenskap och i varje program utförs sju roliga, knasiga och fascinerande experiment och utmaningar. I studion deltar en ensam tävlande, samtidigt som tv-publiken kan vara med och tävla live via DUO-appen.
SVT1 och på SVT Play söndag 17 oktober kl. 20.00: 1 mot Sverige

Kom och köp

Kom och köp
I affären där vad som helst kan hända jobbar affärsinnehavaren David Sundin tillsammans med sina femåriga kollegor. Deras viktigaste uppgift är att alla kunder lämnar affären nöjda – för om dom blir missnöjda så kanske dom trycker på den röda knappen! Om dom däremot är nöjda trycker de på den gröna knappen och då blir det dans och fest! Några av de medverkande gästskådespelare är Kodjo Akolor, Josefin Johansson, Babben Larsson, Arantxa Álvarez och Tobbe Blom.
SVT Play måndag 27 september kl. 06.00: Kom och Köp

Otajmat
En ny dramaserie om att vara den perfekta duktiga flickan, om den outtalade konkurrensen bland tjejer och känslan av att inte känna sig tillräcklig eller passa in. Och insikten om att hur man än vrider och vänder på sig själv i verkligheten och på sociala medier så mår man i slutändan alltid bäst när man är sig själv. Seriens huvudperson är 12-åriga Katta som även kallas Katta Katastrof i skolan.
SVT Play måndag 8 november kl. 06.00: Otajmat

Några andra premiärer för barn och familj under hösten:
– Söndag 26 september: Prinsessorna och Superkraftsaften (3–6 år)
– Tisdag 28 september: Labyrint
– Fredag 15 oktober: Fixarmästarna, säsong 2 (7–11 år)
– Fredag 22 oktober: Snorkråkan, säsong 2 (7–11 år)
– Onsdag 3 november: Strula, säsong 2 (12–14 år)
– Onsdag 1 december: Julkalendern 2021 – En hederlig jul med Knyckertz

Foto: SVT Press