GALA magasin
You Are Reading
De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021
0
GALA kidz

De tävlar om titeln Sveriges yngsta mästerkock 2021

Sveriges yngsta mästerkock

Tolv talangfulla och tävlingssugna småkockar tar nu steget in i mästerkocksköket för att kora Sveriges yngsta mästerkock 2021. De tävlar mot varandra men kärleken till maten förenar dem. Den åttonde säsongen av Sveriges yngsta mästerkock på TV4 och TV4 Play tar småkockarna på en resa genom matens värld, smaker och hantverk. Det bjuds på svåra utmaningar och fantastisk matlagning. Juryn består av stjärnkockarna Tina Nordström och Danyel Couet.

– Det är fantastiskt att få jobba med årets småkockar. De besitter alla en stark vilja, tapperhet och talang som bådar gott för deras framtid i och utanför köket. Det ska bli ett nöje att få följa deras kulinära och personliga utveckling framåt, säger Tina Nordström, jurymedlem.

I årets säsong får vi följa tolv matkunniga deltagare i åldrarna 8-12 år som får besök och utmaningar från spännande gäster så som Anders Öfvergård, Frida Ronge och bröderna Oscar och Dante Zia.

– Årets säsong bjuder på en upplevelse utöver det vanliga. Tina, Danyel och våra eminenta gäster kommer tillsammans att göra matlagningen lika utmanande som minnesvärd för småkockarna, säger Sara Johansson, exekutiv producent, TV4.

Vinnaren av Sveriges yngsta mästerkock 2021 får fortsätta sin matresa på Grythyttan med privatlektioner och praktik i köket.

Åttonde säsongen av Sveriges yngsta mästerkock sänds i åtta delar och har säsongspremiär onsdagen 14 april klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Här är årets småkockar:

Moa Nordlund Åman, 11 år, Kungsbacka

Elliot Garis, 12 år, Göteborg

Simon Rosenblad, 11 år, Järfälla

Stina Lundqvist, 11 år, Nybro

Pixi Brostedt, 9 år, Västerås

Gustaf Holmer, 11 år, Stockholm

Ezra Saygin, 11 år, Sollentuna

Edvin Oja, 12 år, Haparanda

Emma Karlsson Lohiniva, 12 år, Luleå

Fredo Thelin, 9 år, Stockholm

William Drakenberg, 12 år, Lidingö

Bianca Lagnell, 9 år, Falkenberg