GALA magasin
You Are Reading
Då börjar nya säsongen av ”Bonde söker fru”
0
Film & TV

Då börjar nya säsongen av ”Bonde söker fru”

Linda Lindorff

Inspelningarna av Bonde söker fru 2020 påverkades som allt annat av den pågående pandemin. Men med strikta riktlinjer för ökad säkerhet blev det ändå en lika fullspäckad bondesommar som vanligt. Den 23 september har programmet äntligen premiär.

Bonde söker fru firar 15 år som en av de stora tv-höjdpunkterna varje höst. Onsdagen den 23 september klockan 20:00 har programmet premiär på TV4 – som vanligt med Linda Lindorff som hängiven programledare.

– Jag kan utlova en magisk säsong med massor av spänning och oväntade händelser. I tider som dessa tror jag det är extra viktigt med den här typen av program där kärlek och hopp står i fokus, säger hon.

Programmet innehåller som tidigare succésäsonger speeddejting och gruppdejter följt av dejtande på böndernas gårdar eller på vackra Siggesta gård, för de som kommer att synas i webbprogrammet Kärlek åt alla.

– Det känns tryggt att vi lyckades genomföra inspelningarna utan att tumma på säkerheten för vare sig bönderna, brevskrivarna eller produktionen. Vi är stolta över att Bonde söker fru suttit säkert i tittarnas hjärtan i femton år. Den här säsongen är en av de mest överraskande och spännande hittills, säger Clara Tengbom, exekutiv producent på TV4.

Bonde söker fru har premiär onsdagen den 23 september på TV4, TV4 Play och C More. Kärlek åt alla sänds på TV4 Play och C More med start samma dag.

Årets bönder:

Mats Thomsson, 54 år, hästbonde och hovslagare
Gotland

Mats har efter många år på fastlandet flyttat tillbaka till sina rötter på Gotland för att förverkliga drömmen om hästuppfödning och självförsörjning. Här har vi en stilig charmör med glimten i ögat och med stor passion för nordsvenska brukshästar. Mats har det mesta i livet på plats utom den sista pusselbiten: den stora kärleken.

Pontus Mikaelsson, 35 år, skogs- och spannmålsbonde
Dalvik

På en vacker spannmålsgård utanför Borlänge lever Pontus tillsammans med sin dotter, dotterns hästar och jakthunden Mimmi. Passionen för jordbruk har funnits i familjen sedan flera generationer tillbaka, och det var ett självklart val för honom att bli bonde. Pontus beskriver sig själv som en romantisk, lugn och trygg kille som längtar efter någon att dela livet med. Han tillbringar gärna tid i skogen då jakt är ett stort intresse, och han tycker om att laga mat, något han påstår sig vara riktigt bra på!

Erik Bolang, 30 år, köttbonde och sågverksansvarig
Dunker

Erik är en driven och arbetsam person som i många år har satsat på att bygga upp familjens gård, vilket har gjort att kärleken har hamnat i skymundan. Men nu är han mer än redo att träffa den rätta och bilda familj. Han är en sportig, händig och äventyrlig kille som gärna flyger luftballong på fritiden. Den perfekta dejten innehåller en tur upp i luften och avslutas med champagneskål, jordgubbar och förhoppningsvis en puss.

Jon-Erik Andersson, 44 år, skogsbonde
Näsviken

I vackra Hälsingland hittar vi Jon-Erik som bor på en stor och anrik gård tillsammans med sina två barn och sin hund. Han beskriver sig själv som en glad kille med mycket energi och många bollar i luften. Utöver lantbruket jobbar han även som behandlingspedagog och på fritiden rockar han loss i ett band. På sommaren blir det även några magiska turer med ögonstenen, en äkta Harley-Davidson.

Erik Carlsson, 39 år, köttbonde
Vimmerby

Erik bedrev mjölkproduktion i många år med stort engagemang, men insåg så småningom att jobbet höll på att ta över hela hans liv och valde till slut att byta till köttdjur för att frigöra tid och ge kärleken en chans. Två av hans stora passioner i livet är matlagning och dans. En välkomponerad måltid och en svängom efter desserten är ett lyckat recept för en helkväll. Erik är en omtänksam, varm och barnkär kille.

Erik Parai Arnesson, 25 år, köttbonde och klövvårdare
Skruv

Den småländska charmören Erik driver familjens gård tillsammans med sin pappa. Han har stora visioner för framtiden och gillar att ha många projekt på gång. Erik är en cross fit-fantast och älskar träning i olika former. Men en riktig god fika är minst lika viktigt! Nu drömmer han om att hitta sin ”tös på jorden” att dela livet och framtida kafferaster med.

Linn Regild, 28 år, hästbonde
Färingsö

På Färingsö utanför Stockholm bor hästbonden Linn, men trots närheten till staden blir det inte mycket storstadsliv. Linn beskriver sig själv som en ”lantis” som mest tillbringar tiden i stallet. Hon är en driven tjej full av energi, som klarar det mesta på egen hand. Kärlekssaknaden har vuxit sig stark och nu längtar hon efter att träffa en trygg kille som kan få med henne ut på nya äventyr.

Patrik Fernlund, 32 år, skogsbonde
Kråksjö

När Patrik inte jobbar i skogen eller snickrar på sitt hus, står han på scenen som country-artist. Musiken är en av hans stora passioner i livet och han både sjunger och spelar gitarr. Han beskriver sig själv som en traditionell romantiker som tror på tvåsamhet och drömmer om att gifta sig. Förhoppningen är att hitta en trygg kille som ser honom för den han är och som vill dela livet på landet med honom.

Foto: Daniel Ohlsson, TV4