GALA magasin
You Are Reading
Björn Gustafsson får egen humorserie i SVT
0
Film & TV

Björn Gustafsson får egen humorserie i SVT

Samtidigt som pollensäsongen nu startar i Sverige inleds också inspelningen av det nya sketchprogrammet Koppla av med humorikonen, tillika allergikern, Björn Gustafsson. Humorserien har premiär efter sommaren och kommer bjuda på både nya och gamla karaktärer, skapade och spelade av honom själv.

– Ingen kommentar, säger Björn Gustafsson när produktionsteamet når honom på en elsparkcykel med frågor om programmet. När de förklarar att de jobbar i samma projekt för SVT, hoppar han av och är villig att öppna upp sig lite mer.

– Det är en blandning av nyskrivet material och sketcher som jag filat på sedan mellanstadiet, fortsätter Björn Gustafsson.

Koppla av bjuder på kära återseenden med gamla favoriter men framför allt nya karaktärer som en väderpresentatör med prestationsångest, en kille som har svårt att ligga lågt och en översexuell man som försöker överleva en zombieapokalyps. Det utlovas en uppfriskande mix av parodier, trams och sketcher med hög och låg igenkänning.

– Vem är bättre lämpad än Björn att få ett helt eget humorprogram? Inte bara för sina insatser som komiker utan också för hur han hanterar pollen. Det känns väldigt kul att Björns alla udda karaktärer får mötas, det kommer bli en skrattfest för publiken, säger Mats Grimberg, genreansvarig på SVT Humor.

– Att Björn får ett eget sketchprogram är väl på tiden och tanken på att släppa lös Björn och ge honom fria tyglar är kittlande, säger regissören Anders Helgeson som skrivit manuset tillsammans med Björn Gustafsson och Erik Haag.

Koppla av produceras av Helgeson Moll för SVT. Inspelningen är i full gång och programmet planeras sändas hösten 2024.

Fotograf: Simon Rudholm /Helgeson Moll