GALA magasin
You Are Reading
DUX designklassiker Ritzy firar 20 år – och utökar kollektionen
0
Inredning & prylar

DUX designklassiker Ritzy firar 20 år – och utökar kollektionen

Dux

DUX klassiska, eleganta 3-sitssoffa Ritzy som lanserades år 2001 fyller 20 år i år. Soffan, formgiven av DUX designteam, har kommit att bli en tidlös klassiker. Jubileet firas genom en lansering av två nya möbler i samma serie, i form av en fåtölj samt en 2-sitssoffa.

DUX

Soffan Ritzy är designad med fokus på optimal komfort, tidlös design och material av högsta kvalitet, vilket gör att den kan leva vidare i generationer. De nya tillskotten av Ritzy fåtölj och 2-sitssoffa, har lika sobert och tidlöst formspråk som 3-sitssoffan. Samtliga har sittplymåer med DUX unika Pascal-spiraler, vilka är desamma som används i DUX sängar med dess välkända komfort. Soffans och fåtöljens sittplymåer har därmed optimal sittkomfort. Ritzy har en fast klädsel med knappindragningar i sits och rygg. Samtliga finns med valbar klädsel i textil eller läder i flera olika färger och strukturer. Benen kommer i rostfritt stål.

DUX

– DUX arbetar ständigt med att förnya och utveckla befintliga möbelklassiker i sortimentet, så att välarbetad design och tidlösa klassiker ska få leva vidare. Vi är stolta över att presentera två nya modeller av vår klassiska Ritzy-soffa i samband med jubileet. DUX Design Team har vid utformningen bevarat samma karaktäristiska drag och eleganta design som originalet besitter.”, Säger Henrik Ljung, VD för DUX.

I utformandet av Ritzy gavs extra stor hänsyn till soffans baksida. Målet var en vackert designad rygg som uppmuntrar till placering med soffryggen ut mot rummet. Ritzy kom att bli en 3-sitssoffa utan begränsningar, vilket gör den idealisk för både hem och offentliga miljöer. DUX serie Ritzy tillverkas i egna fabriken i Sösdala i södra Sverige. Nyheterna finns tillgängliga i butik från hösten 2021.

Priser:
Ritzy Fåtölj, 107x80xH.85 cm. Pris från 36 710 kr
Ritzy 2-sitssoffa, 182x80x H.85 cm. Pris från 46 555 kr
Ritzy 3-sitssoffa, 210x80x H.85 cm. Pris från 68 200 kr

Om DUX
Det svenska säng- och möbelvarumärket DUX historia sträcker sig till 1924 då Efraim Ljung besökte USA för att sälja choklad, men återvände med en idé om spiraler till sängmadrasser. Två år senare, 1926, grundade Efraim Ljung DUX och lanserade den första DUX-sängen. Med fokus på tidlös estetik, hållbar design och komfort skapar DUX kollektioner som varar över generationer. Utöver sina sängar stoltserar DUX även med design-ikoner, så som fåtöljerna Jetson, Karin och Pernilla designade av välkända Bruno Mathsson. Därtill har DUX gjort uppmärksammade designsamarbeten med den svenska designtrion Claesson Koivisto Rune samt den danska designstudion Norm Architects. Den välkända komforten i sängarna har sin motsvarighet i de flesta stoppade möbler eftersom den berömda DUX-spiralen återkommer även här. Nordiska material med sköna texturer och naturnära färgtoner kompletterar varandra harmoniskt till en finstämd helhet i DUX sortiment.