GALA magasin
You Are Reading
Säsongspremiär för barnens favorit – ”Fixi i Playland”
0
GALA kidz

Säsongspremiär för barnens favorit – ”Fixi i Playland”

Fixi

Nu är Viaplays egen barnmaskot Fixi tillbaka i en ny säsong av Fixi i Playland. Under tio avsnitt får vi följa den modiga ekorren som ger sig ut på storslagna äventyr för att rädda sin vän Elis. Serien har säsongspremiär på Nordic Entertainment Groups streamingtjänst Viaplay den 1 maj.

Genom de olika säsongerna har tittarna fått följa Fixi och drönarvännen Elis äventyr i landet bakom Viaplay, nämligen Playland. Där ser den spralliga duon till att filmer och serier kommer ut som planerat, stoppar filmbuggar från att förstöra och ger sig ut på olika äventyr.

Fixi

I den tredje säsongen ställs Fixis mod och innovativa förmåga på sin yttersta spets när Elis råkar ut för en ond trollformel. För att rädda sin vän genom att åka tillbaka i tiden, bygger Fixi en tidsmaskin av en bil och en bakåttickande klocka. Men något går fel och Fixi åker av misstag tillbaka lite väl långt i tiden, närmare bestämt 80 miljoner år – till dinosaurernas tid.

Innan Fixi åker tillbaka bestämmer hon sig för att bekanta sig med olika dinosauriearter och lär bland annat en T-Rex att borsta tänderna. När hon senare kommer hem igen, firas det med filmmys och talangjakt.

– Fixi i Playland är en av Viaplays stora originalsatsningar för barn och har fått ett mycket positivt mottagande hos våra yngre tittare. Vi är nu glada över att kunna möta förväntningarna om en tredje säsong, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Likt tidigare säsonger är det den folkkära programledaren och skådespelerskan Sara Edwardsson som gör rösten till Fixi. Sara har även varit med och skapat samt skrivit manus till serien.

– När jag skriver manus till Fixi i Playland så sitter det i ryggmärgen att visa upp en stark och modig tjej som inspirerar till intresse för teknik och matte. Men det som tittarna upplever är förstås främst hennes humor, nyfikenhet och äventyrslust. Säsong tre innehåller också en del dans och sång, något som alltid trollar in sig i alla produktioner jag är inblandad i. Den innehåller även en nypa nostalgi för de som sett äventyrsfilm på 80-talet, säger Sara Edwardsson.

Fixi i Playland är producerad av Nent Animation och riktar sig primärt till barn i åldrarna fem till åtta år. Totalt släpps tio avsnitt om fem minuter vardera. Alla avsnitt släpps samtidigt och kommer finnas tillgängliga på Viaplays nordiska marknad från och med den 1 maj.