GALA magasin
You Are Reading
Chattanooga till Hall of Fame
0
Nöje

Chattanooga till Hall of Fame

I Melodifestivalens deltävling 4 från Eskilstuna ikväll kliver 80-talsikonerna Chattanooga in i Hall of Fame, med den äran. Hall of Fame-kommitténs ordförande Christer Björkman uttrycker:

– Tre coola popsystrar klev in på scenen och skakade om i den traditionella schlagertävlingen och fick en jättehit. Hallå hela pressen sitter fastnitad i det kollektiva minnet.

Motiveringen lyder: Systrarna Mia, Ackie och Clara Kempff stegade som Chattanooga kaxigt in i svensk pophistoria 1982. Iklädda coola kavajer och skön attityd sjöng de sin Hallå hela pressen till en fjärdeplats i Melodifestivalen och blåste in en fräsch popvind i festivalen. Låten blev en landsplåga med sin träffande text om en förlorad flirt och att trion hör hemma i Melodifestivalens Hall of Fame är givet.

Om utnämningen säger Chattanooga:

– Vi är stolta och verkligen rörda över att vårt nedslag i Mello1982 fortfarande ger efterklang. TACK till alla som röstat!

Kort om Hall of Fame:

Melodifestivalens Hall of Fame instiftades 2020 för att hylla och belysa särskilda prestationer och oförglömliga Mello-minnen i programmets långa historia. Sedan starten av Melodifestivalen 1958 har mängder av färgstarka artister och melodier gjort avtryck i den svenska musiken och folksjälen.

I december varje år kan tittarna nominera sina Hall of Fame-förslag i Melodifestivalappen. Utifrån dessa förslag väljer sedan Hall of Fames kommitté ut fem pristagare att få utmärkelsen 2024. De invalda får en statyett, Guldstjärnan – formad som en del av en stjärnas stråle. Tanken bakom den är att de samlade insatserna bildar en helhet.