GALA magasin
You Are Reading
Katia är Idol-juryns nya medlem
0
Nöje

Katia är Idol-juryns nya medlem

Katia Mosally

Nu är det klart vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

I årets säsong av Idol kommer de sökande ställas inför ett nytt proffs bakom jurybordet som ställer nya krav med internationella mått. Katia Mosally tar plats i juryn i år och hon vet vad som krävs för att man ska slå igenom som artist. Hon har en internationell toppkarriär med att promota stora världsstjärnor som Ariana Grande, Lady Gaga, Shawn Mendes, Billie Eilish, Troy Sivan, Kendrick Lamar, Liam Payne, Niall Horan och Katy Perry. Men hon har också etablerat nya artister framgångsrikt. Nu till hösten pausar hon jobbet som International Marketing Director på anrika musikhögkvarteret Capitol Records i Los Angeles för att komma hem till Sverige och till Idol.

– Jag tar med mig musikbranschens LA in till Idol och ni kommer få se alla sidor av mig, de galet spontana men även de tuffa! Musikbranschen är idag hårdare än någonsin och man måste vara redo att ge 150% för att lyckas, samtidigt som man behåller båda fötterna på jorden. Idol är en unik plattform för att hitta oslipade artister och jag kommer bidra med mina erfarenheter av musikbranschen på en internationell nivå för att hitta artister som verkligen kan slå igenom stort, i Sverige, men även ute i världen. Det är i talangtävlingar som Idol som resan startar för många artister idag och det jag letar efter är inte bara talang och bra sångröst utan hela paketet som krävs för att man ska lyckas i en allt tuffare musikbransch. ”Hard work beats talent every day of the week”, säger Katia Mosally, ny jurymedlem i Idol.

Katia Mosally har ett tungt globalt nätverk och erfarenhet av att hitta och ”breaka” nya artister. Hon såg tidigt potential i Billie Eilish och var högst delaktig i att se till att hon kom till Sverige för att göra en av sina första spelningar och promobesök utanför USA. I Sverige har hon även varit en del av management-teamet bakom ”The Fooo” där Felix Sandman startade sin karriär. Nu tar hon plats i Idol för att hitta Sveriges nästa stora artist och kanske till och med nästa musikexport.

– Att vi har lyckats få Katia Mosally att komma till Sverige och till Idol är en stor framgång och ett riktigt kap. Hon är en samtida röst för vad musikbranschen letar efter idag och har ett övat öga för att hitta nya artister och nå framgång med dem. Det kommer märkas i Idol den otroliga koll och internationella erfarenhet hon har med sig efter att ha jobbat med de största värdstjärnorna, säger Malin Knave, exekutiv producent på TV4.

Katia Mosally

Mer om Katia Mosally
Född: 26 april 1987
Bakgrund: Har syriansk bakgrund, uppvuxen i Alvik och utbildad jurist vid b.la. Harvard University och Glasgow University.
Jobb: International Marketing Director på Capitol Records i Los Angeles, USA.
Drivs av: Girl Power och att vara en förebild för unga personer som vill drömma stort -Jag värnar alltid om att lyfta girl power. Det har alltid varit viktigt för mig att visa att tjejer inte är begränsade av de regler som samhället ibland sätter upp för oss. Jag har aldrig accepterat att man ska begränsa sig själv på grund av förutfattade meningar, utan det viktigaste är att man är sig själv och följer sitt driv, vilket är det jag vill uppmuntra unga till, säger Katia Mosally.
Letar i Idol: Letar inte bara efter talang och bra röster. -Jag letar efter artister som ger allt av sig själva, kommer med något unikt, personligt och kämpar. Det handlar inte bara om att man ska ha talang utan det handlar om helheten, energin man förmedlar och kämpaglöden man är beredd att ge. Hard work beats talent, säger Katia Mosally.

Premiäravsnittet av Idol sänds den 23 augusti på TV4 och TV4 Play

Foto: Daniel Sahlberg/TV4