GALA magasin
You Are Reading
Ben & Jerry’s nya sundaes – en nostalgisk S’mores-flirt
0
Mat & dryck

Ben & Jerry’s nya sundaes – en nostalgisk S’mores-flirt

Äntligen introducerar Ben & Jerry’s två nya glassmaker till sitt Sundae-sortiment, båda inspirerade av den amerikanska lägereldsdesserten s’mores – Marshmallow & S’more samt den mjölkfria Oat of this Swirled!

Vad är s’mores undrar du kanske? Denna ikoniska amerikanska dessert avnjuts traditionellt i samband med camping utomhus och består av en marshmallow som rostas över öppen eld och en smältande chokladbit som kläms mellan två kakor. Ben & Jerry’s två nya s’mores-inspirerade glassmaker är fulladdade med fler kakbitar och virvlar av rostad marshmallowkaramell än du kan klämma in, toppade med en mjuk vispad topping som alla sundaes är kända för, och ännu fler bitar och virvlar strödda på toppen. Men glöm här den otympliga campingutrustningen, den enda utrustning du behöver ha med dig för att avnjuta dessa helt nya och s’mores-inspirerade Sundaes är en sked.

Marshmallow & S’more
Chokladglass fullproppad med chokladukaksdeg och kletiga marshmallowvirvlar, toppad med krämigt vispad glass, rostade kolasåsvirvlar och smakrika spårbara chokladbitar från Open Chain.

Oat of this Swirled
Karamelliserat socker och mjölkfri glass fylld med havrekanelkakor och rostade kolasåsvirvlar, toppad med en mjuk vispad topp och Open Chain-chokladbitar.

– På Ben & Jerry’s älskar vi att fira det amerikanska arvet och det finns inget mer legendariskt än klassiska s’mores. Att lyckas handlar ofta om att rosta marshmallowen perfekt över öppen eld. Men vi tycker att den här kladdiga, knäckiga läckerheten är för god för att endast finnas vid lägerelden, så vi bestämde oss för att ge våra fans ännu fler sätt att njuta av s’mores genom att skapa två nya smaker. Dessa är inspirerade av lägerelden men helt perfekta för soffan!, säger Ben & Jerry’s Flavour Guru, João Piva

Mjölkfritt och Fairtrade
Den nya Oat of this Swirled Sundae är den första smaken som skapats med det helt nya mjölkfria receptet på havrebas som Ben & Jerry’s tillkännagav förra året. Det nya receptet, som ersätter den tidigare mandelbasen, skapar en än mjukare konsistens, vilket gör att smaker som choklad, karamell och rik vanilj kommer än mer till sin rätt.

Precis som alla Ben & Jerry’s-smaker är Marshmallow & S’more och Oat of this Swirled fulla av väl valda och Fairtrade-certifierade ingredienser, spårbar kakao från Tony’s Open Chain och mejeriprodukter från fritt betande djur för att skapa Marshmallow & S’more.

Om Ben & Jerry’s
Ben & Jerry’s har tillverkat bra glass sedan företaget startades av skolkamraterna Ben Cohen och Jerry Greenfield år 1978. Deras strävan är (och har alltid varit!) att göra den bästa glassen, på det schysstaste sättet. De arbetar med spårbarhet och använder Fairtrade-certifierade ingredienser i hela sitt sortiment, inklusive socker, kakao, vanilj, banan, kaffe, mandlar och kokosnöt. Ben & Jerry’s distribueras i över 35 länder via stormarknader, livsmedelsbutiker, närbutiker, franchisedrivna Scoop Shops och via lokala on-demand-leveranstjänster.