GALA magasin
You Are Reading
Drottningen köpte årets första majblomma
0
Kungligt

Drottningen köpte årets första majblomma

I dag köpte drottning Silvia traditionsenligt årets allra första majblomma. Sedan 1907 har majblomman sålts för att göra skillnad för barn och unga i utsatta situationer. I år säljer tiotusentals barn i hela landet majblommor fram till första maj. Pengarna som samlas in går till ekonomiskt stöd till barn som lever i familjer med utsatt ekonomi. I år var det Elsa Bellman Falk och Kebba Mbye från Djurgården Fotboll som sålde årets allra första majblommor till Drottningen. I och med Drottningens köp har den officiella försäljningen av majblommor i hela Sverige nu startat. Årets majblomma är designad av Alexis Monnakgotla Svensson från Stockholm.

Drottningen tillsammans med majblommeförsäljarna Elsa Bellman Falk och Kebba Mbye samt Majblommans generalsekreterare Åse Henell.

I år var det Elsa Bellman Falk och Kebba Mbye från Djurgården Fotboll som sålde årets allra första majblommor till Drottningen.
Elsa Bellman hjälper Drottningen att fästa den nyinköpta majblomman.
Drottningen med årets Majblomma.

Majblomman
Majblomman är en ideell barnrättsorganisation som arbetar för att motverka barnfattigdomen i Sverige. Det görs genom att dela ut ekonomiskt stöd, påverka beslut och finansiera forskning.

Drottningen är Majblommans högsta beskyddare och köper den första majblomman varje år.

Foto: Ida Åkesson/Swedish Press Agency