GALA magasin
You Are Reading
Bästa låt – Hollywood Music in Media Awards 2021
0
Blogg - Therése Neaimé

Bästa låt – Hollywood Music in Media Awards 2021

Jag vann!!!!!

Eller ännu hellre . Vi vann! För vad vore någon av oss utan ett fantastiskt team i ryggen. Låtskrivarkollegor, producent, mastrare, skivbolag, PR, sponsor, video filmare och editorer. Alla en del i just denna framgång. I förrgår natt gick ett av de större eventen av stapeln i  Hollywood. The ”Hollywood Music in Media Awards”. Kl. 04.00 på natten svensk tid livestreamade man det event som i vanliga fall brukar vara ett fysiskt röda mattan gala event i hjärtat av Hollywood. Planen att åka dit var länge en verklighet. Men så kom de nya restriktionerna och eventet hölls istället online. Tråkigt i sig men samtidigt fantastiskt att det inte ställdes in helt. Man får tänka positivt. Jag som artist och med låten ”Dance Love” var nominerad som 1 / 13 kandidater i just ”Dance” kategorin. En ära i sig. Hedrande att ha kommit så långt.

Och så går vi och VINNER!!!!! Va??? Smått overklig känsla. Vet om det ännu hunnit landat hos mig. Riktigt sjunkit in. Att få vinna bästa danslåt i en så internationell tävling gör att jag känner mig smått överväldigad. Dance Love handlar om att vi ska dansa, leva i nuet, våga följa våra drömmar, fokusera på det positiva och inte ge upp när vi möter motgångar. Något som känns viktigare nu än någonsin med tanke på det senaste årets svåra prövningar.

Jag har sett året som ett väldigt bra tillfälle för kreativitet och skapande. Istället för att ge upp har jag arbetat hårdare och trots Corona så har mitt år varit ett av de mest händelserika någonsin med sex nya singlar och fem musikvideos. Jag tänker att detta pris bevisar ännu en gång att det är värt att köra på och inte somna om även om världen utanför kanske tagit en paus.

Hollywood Music in Media Awards, som kan liknas med musikmakarnas Oscars, livesändes den 27 januari 2021 i Hollywood. Ett flertal välkända artister och låtskrivare kammade hem vinsten i andra kategorier. Bland vinnarna finns namn som Max Martin, Shaggy, John Legend, Justin Timberlake, Labrinth och Shawn Mendez.

Vilket sällskap. Magiska artister och låtskrivare. På en internationell nivå. Kan inte låta bli att tänka att visst ligger det väll en viss magi i att denna, inte purunga, 3 barns mamma med ett hem i Vasastan ändå tagit sig en bra bit på vägen med hårt arbete och en vinnarskalle som få. För det måste man nog kalla det. En vinnarskalle. Det där med att alltid vilja komma bara en liiiiten bit längre. Det där med att aldrig vika ner sig oavsett motgång. Att alltid resa sig igen och anta utmaningen. Det där outtröttliga. Tackar idrotten för det mesta i denna livsinställning. Denna gång gick det hela vägen fram. Still amazed!! Tacksam. Lycklig. Och på just ämnet att vilja visa att ALLT GÅR, kan det nog inte komma närmare sanningen. TACK!!!

Också… ler för mig själv när jag tänker på att jag, pga. av rådande restriktioner och med tanke på att det blev ett online event denna gång, blev ombed att spela in mitt tacktal i förväg. Just in case of!! Haha. Känns som igår när jag stod där i mitt vardagsrum, tillpiffad i min finaste Maxjenny kavaj och försökte få till den där ”perfekta” videon.
– ”I´m so honored to win this award. I can´t believe it!!” Etc. Allt medans min 2-åriga son, rusade runt mina ben med blöjan på halvstång, tjutandes något om en liten bil som han tappat bort. Ett smått omöjligt uppdrag och absurt i sig själv. Man måste älska kaoset. Efter otaliga försök fick jag äntligen till det. På ämnet ”skam det som ger sig” ni vet.
I förrgår natt spelades denna video upp i Hollywood! Direkt från Vasastan. Eller nästan i alla fall. Magi! Overkligt. Vi har kommit en bit.

Sist men inte minst… till alla er som gratulerat och överöst med både er kärlek och era ovärderliga hejarop! Tusen tusen tack!!! Alla och envar! Svårt att beskriva känslan i ord. Så tacksam!!!

Fortsätt drömma! Fortsätt tro på er själva! Alltid!

Kärlek Tess

Sångerskan Therése Neaimé vinner med sin låt ”Dance Love” i kategorin Dance i Hollywood Music in Media Awards som första svensken någonsin.

Låten Dance Love som släpptes den 22 juni i år, har över 330 000 spelningar på Spotify – och har nu också vunnit 2020 års bästa danslåt av Hollywood Music in Media Awards. Det betyder att Therése sätter Sverige på kartan genom att vara den första svenska artisten med en vinst i detta sammanhang.

The Hollywood Music in Media Awards Winners:

Hollywood Music in Media Awards 2021

Dance Love: Spotify

Musikvideo: YouTube

Text: Therése Neaimé, Maria Marcus, Gunnar Nordén och Jon Hällgren

Producenter: Maria Marcus and Jon Hällgren

Master: Björn Engelmann på Cutting Room

Skivbolag: Yellow Rhinestone Records

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."