GALA magasin
You Are Reading
Att höra till…
0
Blogg - Therése Neaimé

Att höra till…

Att höra till! Lika viktigt när man växte upp som idag. Jag tänker också att det är så sant som det är sagt att vi människor är flockmänniskor. Även om det ibland också kan vara skönt att dra sig tillbaka för eftertanke.

När vi har en partner kanske vi helt naturligt får just den där efterlängtade kramen eller uppskattningen vi så innerligt behöver. Förhoppningsvis är det så. Om man dock inte har den där speciella partnern kanske kärleken från just familj, barnen och ens vänner känns lite extra viktigt.

I denna tid med social medias inflytande över våra liv är det kanske inte så konstigt att det är just hit vi ibland vänder oss för att tanka. Tanka och fylla på med det där extra bränslet. I den internet styrda etern. För att sedan med förnyad kraft orka tuffa på ett tag till. Hur enkelt kan vi inte just här lyfta varandra. Heja på. Även med små medel. Att med tex ett hjärta få någon att både känna sig sedd och saknad. För många av oss har det också blivit där vi skapat en stor del av vårt nätverk. Ovärderligt på många sätt.

Kanske är det inte förrän vi blir utestängda från en av dessa plattformar som vi inser hur mycket de faktiskt betyder!? Någon av dessa platser som man i det dagliga livet tar för givet. Visst kan dessa tankar säkert låta som en bagatell. Speciellt i den värld där vi just nu befinner oss med krig och diverse oroligheter. Men kanske också just därför. För att vi just då, mer än någonsin, behöver att vissa saker är precis som vanligt!!

För tre veckor sedan blev mitt Facebook konto kapat. Någon postade något olämpligt. Och mitt konto stängdes ner på 1 min. Lyckligtvis drabbade det ingen annan. Men inte desto mindre ett intrång. Ett konto jag skapat under 16-17 år. Alla kontakter och vänner. Har sedan dess försökt få kontakt med den blå ”giganten”. Svårt. ”Ditt konto har tillfälligt stängts för att skydda din säkerhet”. Och där står vi. Kanske öppnas det igen. Jag hoppas.

Har under dessa veckor fått mig en tankeställare. En viktig sådan. Vikten av att ibland släppa taget. Att finna en ro i det jag inte kan påverka. Och istället försöka lära mig något av situationen. Hitta nya vägar. Värdefullt på många sätt!
Skapade ett nytt Facebook konto i helgen. Saknaden efter de många underbart vackra ansiktena som jag kallar mina vänner blev för stor. Kör på detta så länge. Håller tummarna för det gamla kontots återkomst. 💕

Valborgs helgen blev en underbart avkopplande helg i vår älskade stuga! Officiellt öppnad igen för säsongen!

Var rädda om er! ❤️

OCH… tvåstegsverifiera era sociala konton NU! Om ni inte ännu gjort detta! Det har jag gjort. Vis av den senaste tidens händelse.

kärlek Tess

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."