GALA magasin
You Are Reading
Att stanna kvar… och strunta i livets alla måsten för en stund!
0
Blogg - Therése Neaimé

Att stanna kvar… och strunta i livets alla måsten för en stund!

Att stanna kvar!

Och helt strunta i livets måsten!

Dessa älskade sommardagar! Dessa ännu mer efterlängtade sommarkvällar! Spenderat de sista dagarna på stranden bland annat med, för barnen, den nyupptäckte sporten beach volleyboll! De formligen ÄLSKAR det!! Att se dem spela med både vuxna men också många ungdomar som på ett kärleksfullt sätt inkluderar dem i spelet gör något med själen! Sportens förmåga att nå över gränserna. Idrottens ovärderliga sätt att sudda ut skillnaden i ålder mellan barn och vuxna!

I förrgår spenderade vi säkert 12 timmar på Flatenbadet i Stockholm med just bad, beach volleyboll, god mat, hopp från 5ans hopptorn (bara en sådan sak), vänner och lek!! Massor av lek!

När stranden så sakteliga började tömmas på dess besökare runt 20-21 tiden var mina 3 små änglar fortfarande i full gång! Med både volleyboll och sandkakor (Lennox). Så enkelt att då och för länge sedan ha tänkt tankar som ”nu räcker det och nu måste vi väll ändå åka hem” eller ”middag någon?”.
Påminde mig då, som så många gånger förr, istället om vikten av att leva här och nu! Att det ibland är minst lika viktigt att skippa alla måsten. Att ”stanna kvar” och ta det som det kommer! För är det inte just dessa dagar vi kommer att minnas bäst?

Så vi stannade! Lät barnen spela. Hur länge de ville. Lennox fick bygga sina 101 sandkakor till. Fortfarande lika lyckligt bubblande av skratt fast skymningen gjort oss sällskap och klockan hunnit slå 23. Lät helt enkelt Nikki och Lucas ”stänga” volleyboll planen som två av de sista spelarna kl 23.30.

När vi sedan cyklade hem genom natten frågade jag dem lite mjukt om de var nöjda med sin dag?

– Å ja mamma! Det var den bästa dagen EVER!! Vi är ju ganska bra på volleyboll mamma!! Visste du det?
Mina hjärtan!!! ❤️ Så värt det!

Och ja, jag spelade med! Så mycket att jag knappt kunde röra underarmarna igår! De måste finnas ett sätt att uppfinna lite mjukare bollar tänker jag! 😉

Och… fick denna sköna kommentar från en av ungdomarna på planen – Du är ju som Volleybollens Messi ju!!

Haha… nja kanske inte riktigt var mitt svar men ni förstår säkert att det gjorde något med självförtroendet! Bestämde mig för att spela volleyboll oftare! 😄🥰

Igår blev det samma strand igen. Ännu en succé som avslutades med både gårdsfest på kolonin samt ett av mina egna webinars ”Från dröm till verklighet”. Kul med lite jobb med!

Tacksam! Älskade sommar!  ❤️

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."