GALA magasin
You Are Reading
Middag och minigolf i bästa kombination!
0
Blogg - Therése Neaimé

Middag och minigolf i bästa kombination!

Hur förgyller man bäst en lite gråkulen och mörk kväll i tidiga februari? Hur firar man att de restriktioner, som redan allt för länge dröjt sig kvar som en blöt filt över vårt samhälle, äntligen släpps? Jo, genom att tex tacka ja till en exklusiv inbjudan att som bloggare få testa på Golfbaren Sverige senaste middagsmeny!!

Sagt och gjort gav jag mig ut i ”natten”. Mitt i mitt älskade Vasastan ligger denna pärla. Bara några kvarter från mitt hem vid Tegnérlunden. På Surbrunnsgatan 46. Kände mig förväntansfull. Som alltid när en inbjudan från just denna koncern droppat ner i mailboxen. Och vilken fantastisk kväll det blev!

Kvällen inleddes med en fördrink i Marys office. En charmig lite mindre lokal med unik inredning. En trappa upp från självaste Golfbaren. Väl här bjöds vi på Champagne av märket Ayala. En annorlunda och otippad start på kvällen. Vet att jag nämnt det tidigare men detta ställe slutar aldrig att överraska. Marys office. En resa bakåt i tiden. Till ett tidigt golfproffs. Mary Pickford herself. Ett rum som förövrigt finns att hyra separat vid någon lite mindre tillställning.

Efter denna sköna start var det dags för kvällens höjdpunkt. Middagen. Golfbaren Sverige fortsätter att imponera på mig med sitt magiska kök. Under de senaste två åren har det hunnit bli några besök på detta sköna ställe. Konstaterar om igen att det är främst två saker som sticker ut lite extra. Först. Den alltid så personliga och varmt välkomnande personalen. Hur de, utan undantag, alltid får dig att som gäst att känna dig både utvald och sedd. Det andra är hur de på upprepat vis alltid lyckas presentera sina nya menyval på ett spännande och överraskande sätt. Maten smakar fantastiskt vare sig du väljer pastan, lammet, laxen eller deras lobster. Varje maträtt ett vackert konstverk. Menyn blir aldrig tråkig. Tvärtom. Varje val känns väl genomtänkt och jag har aldrig hittills blivit besviken.

Just min meny bestod igår av följande val. Tar det på engelska direkt från menyn så det blir helt korrekt vilket förtjänas.

PICKLED BEETROOT
Served with eggplant cream, pickled mushrooms, and croutons on rye bread.

DELIZIE PASTA
Served with cream cheese and mushroom filling. Topped with ragu an ok tailand port wine, grated Parmesan and black winter truffle.

APPLE CAKE
Baked with browned butter and winter apples. Topped with a calvados cream.

En fantastisk kombination. Tack!!!!!! Också för det gyllene sällskapet.

Som en ”grand final” på kvällen avslutades det hela med en runda golf. Givet. Har sagt det förut men tål att upprepas. Det är just det där med golfen i direkt anslutning till middagen som gör hela skillnaden. Att på ett bekvämt sätt enkelt kunna förflytta sitt sällskap till en gemensam aktivitet. Bra för matsmältningen men också för en naturlig fortsättning på kvällen. Jag tänker att det är just detta faktum som gör just Golfbaren till ett fantastiskt middagsalternativ. Där finns något för hela familjen. För den där speciella daten men också för ett större sällskap av vänner.

Det skadar ju inte heller att jag samtidigt fått möjligheten att vässa min minigolfform något 🙂

Detta formidabla event anordnades i vanlig ordning av bästa Erwik Communication. Tusen tack för ikväll. Snart igen!

⭐️⭐️⭐️

Bilder:
Therése Neaimé

 

#golfbarensverige #middag

#nymeny #bloggare #minigolf #exclusive

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."