GALA magasin
You Are Reading
Att ”samla” på människor.
0
Blogg - Therése Neaimé

Att ”samla” på människor.

Människor. Dessa ovärderliga, unika, ”one of a kind” pjäser. Blir så rörd ända in själen över livets största gåva.

Idag har vi en photo shoot på det kontor där jag också har en kontorsplats sedan den 1 augusti i år. Fick frågan om jag ville hjälpa till och hitta lite externa modeller till uppdraget. Ja men så klart, var mitt svar. Vilket gyllenen tillfälle att få ringa in några utav mina nära, begåvande och vackra vänner, tänkte jag. Bara roligt. Jag ringde runt och snart var 7 st av mina vänner bokade.

Nu är photo shooten i full gång och jag observerar från kulisserna. Varm i hjärtat konstaterar jag ännu en gång vilken rikedom jag besitter och något blir väldigt tydligt ännu en gång. Vännerna. Människorna. Det är ju om dessa allt handlar om. Vad kan vara viktigare än att vårda just sina relationer? Vad är vi utan våra medmänniskor?

I förrgår var jag på ett helt annat event och hamnade då i en konversation med en utav de andra gästerna. Vi kom in på just ämnet relationer. – Jag har aldrig riktigt tagit mig tid att fördjupa mina relationer, sa personen. – Jag har liksom alltid drivit vidare till nästa hamn så fort jag börjat lära känna någon mer på djupet. Inbillat mig att jag klarar mig själv. Men nu när jag blivit lite äldre har jag börjat omvärderat mina tankar och tänker istället att det kan komma att bli väldigt ensamt på ålderns höst, fortsatte personen.

Jag tänker att det är precis så. Vad skulle vi vara utan våra relationer? Var skulle vi vara utan våra många ”sammanhang”?

Jag brukar säga att jag samlar på människor. Låter det konstigt? Ja kanske gör det det, men det är precis så jag känner. Jag tänker att vi träffar de flesta personerna i livet av en anledning. Att människor kommer i vår väg precis när vi behöver dem som mest. Men att det sedan är minst lika viktigt att fortsätta att ta hand om och vårda denna nya vänskap. Att fortsätta ge den sin uppmärksamhet. Att skicka ett sms eller lyfta luren någon gång då och då tar inte så mycket av vår tid utan gör den bara än mer välinvesterad. Jag tänker också att om det är något vi blivit mer medvetna om, speciellt i dessa pandemitider, så är det väl just det att vi alla hör ihop. Långt över gränserna. Bortom vårt eget lands kuster. Ingen behöver vara ensam om de bara lär sig att lyfta blicken. Att investera i relationer när tillfället ges.

Precis en sådan dag är det idag. Jag tar mig tid att dröja kvar vid varje vackert ansikte från min utkiksplats i ”kulissen”. Dessa älskade personer som jag stolt kallar mina vänner skrattar högt och presterar framför kameran en efter en. Så viktigt att ibland också inta sitt backseat och bara observera. Ta in hela situationen från ett helikopterperspektiv. Här och nu. Känner tacksamheten sprida sig. Och lovar mig själv att fortsätta ”samla” på människor!! Med oförminskad övertygelse om att det är det absolut viktigaste!

Tack för idag!

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."