GALA magasin
You Are Reading
Suzanne Reuter om sin nya roll: ”Birgitta är en drömkaraktär för mig”
0
Nöje

Suzanne Reuter om sin nya roll: ”Birgitta är en drömkaraktär för mig”

Suzanne Reuter

SUEDI blir Viaplays nästa stora komedi med skådespelare som Kardo Razzazi, Agnes Lindström Bolmgren, Suzanne Reuter och Johan Ulveson. Med mycket humor tar långfilmen upp ämnen som identitet, utanförskap och obekväma kulturkrockar. SUEDI planeras ha premiär i slutet av 2021 på NENT Groups streamingtjänst Viaplay.

Vad skulle du göra om du hittade 30 miljoner kronor som ingen saknar? Förortskillen Mahmut (Kardo Razzazi) tar snabbt beslutet att förverkliga sin dröm: Att bli sedd som en svensk. En riktig SUEDI. Han tar namnet Sebastian, hyr ett fint radhus på Lidingö, köper en Volvo och börjar bära mönstrade strumpor. Han lever med sin Isabelle (Agnes Lindström Bolmgren) som jobbar som åklagare och planerar ett riktigt pangbröllop. Men Mahmut har ett problem. Pengarna han hittade är alla i svenska 500-kronors sedlar som inom två veckor blir ogiltiga. Hur växlar man in 30 miljoner kronor på två veckors tid? Det lugna livet på Lidingö tar plötsligt en vändning med oanade konsekvenser.

– Identitet, acceptans och ett behov av att bli sedd som den man egentligen är. Det är ämnen som den här filmen berör och något som alla kan relatera till oavsett bakgrund. Det är tunga ämnen men med en komisk twist. Ibland behövs lättare stämning för att bättre förstå på ett djupare plan. Dessutom får jag kliva in i ett, för mig, nytt område inom film, nämligen komedi. Att få gestalta en huvudroll jag och många kan relatera till är härligt. Jag tror att SUEDI berättar mångas historia, säger Kardo Razzazi.

Agnes Lindström Bolmgren har längtat efter att få spela komedi.

– Det är svinkul att få spela komedi. Vi har ett väldigt uppmuntrande och inspirerande team såväl som en legendarisk cast. Jag har haft många rätt flippade spelscener, vilket har varit väldigt kul. Det är inte alltid kvinnliga karaktärer får leva ut i knasiga, lustiga spelscener i samma utsträckning som manliga karaktärer. Men det får jag i den här filmen. SUEDI är som en Aladdin-ask: den är söt, bred i smaken och har mer än ett lager, säger Agnes Lindström Bolmgren.

Suzanne Reuter är förväntasfull och förverkligar en dröm i och med sin medverkan i filmen.

– När jag fick läsa manuset till SUEDI kände jag direkt att det var ett överraskande bra manus i komedigenren. Sen skulle även Manuel regissera och att få jobba med honom som regissör är något jag har längtat efter. En bra produktion och ett fantastiskt team har gjort den här inspelningen till en underbar upplevelse. Och Birgitta är ju lite av en drömkaraktär för mig, det kommer ni förstå när ni ser filmen, säger Suzanne Reuter.

Produktionsbolaget Concha Productions har utvecklat filmen som baseras till stora delar på filmens regissör Manuel Conchas liv.

– Jag är förortskillen som gifte mig med tjejen från Solsidan, så jag vet precis hur det är att kliva in i miljöer där man tror att det förväntas något speciellt av en, hur lätt det är att gå vilse då och hur otroligt komiska situationer som kan uppstå. Jag har alltid velat göra en skön komedi om ämnen som tillhörighet och kulturkrockar och att jag har fått chansen att göra det med Viaplay och tillsammans med Sveriges skådespelarelit är något som jag är oerhört tacksam över, säger Manuel Concha, filmens regissör.

Dramakomedin SUEDI kommer bli Viaplays stora filmsatsning i slutet av 2021. Förutom Kardo Razazzi (Peacemaker, Alex, Heder) och Agnes Lindström Bolmgren (Syrror, Tårtgeneralen, Bäckström) i huvudrollerna ser vi bland andra tunga namn som Suzanne Reuter, Johan Ulveson, Filip Berg, Ann Petrén, Claes Månsson, Göran Ragnerstam och Christian Hillborg. Serien regisseras av Manuel Concha som bland annat regisserat Viaplay-originalen Alex och Heder och producenter är Daniel Wagner och Claudia Galli Concha, som även har en roll i filmen.

Långfilmen SUEDI har premiär på NENT Groups streamingtjänst Viaplay i Norden och i Baltikum i slutet av 2021.

Foto: Johan Paulin