GALA magasin
You Are Reading
Applådera mera!
0
Blogg - Therése Neaimé

Applådera mera!

Kan inte nog beskriva hur mycket jag saknar att ”hänga” med mina artistkollegor på daglig basis. Denna glädje och ovärderliga live ”like” som vi så naturligt får när vi omger oss med likasinnade. Det är väll ingen som missat att just artist yrket är en utav de branscher som drabbats hårt av rådande pandemi. En tuff tid för många. Kanske ligger det just därför närmast till hands att tänka; ”Skit också, jag struntar i allt, byter yrke och kastar in handduken”! Men skulle jag verkligen vilja göra detta?

I hur många andra yrken har man tex den fantastiska förmånen och naturliga möjligheten att nå ut med ett budskap i större skala? Att få ta del av den där ovärderliga direkta feedbacken när vi skapat något? Både den mindre fördelaktiga men också den fylld av ”love bombing”. Jag tänker att de flesta människor behöver kärlek och uppmärksamhet på det ena eller andra sättet. Jag menar, hur många får en faktisk spontan applåd bara så där under en helt vanlig tisdagseftermiddag i lunchrummet på kontoret? Kanske är inte helt vanligt men ack så viktigt att känna sig behövd och uppskattad. Tänk om vi alla kunde bli lite bättre på just detta. Att ge varandra just en klapp på axeln eller bara trycka iväg ett spontant sms för att uttrycka vår kärlek kostar så lite. Självklart behöver detta inte bara ha att göra med den yrkesroll man valt. Men nog så viktigt att det kommer någonstans ifrån. Räcker det då inte med att man ”bara är nöjd med sig själv”? Varför behöva erkännandet från någon annan kanske någon tänker!? Sant. Ett bra självförtroende hjälper säkert mycket på vägen men jag tänker att eftersom vi till synes och sist ändå är flockmänniskor så kanske det i alla fall inte skadar med lite extra uppmuntran från nära och kära. Ett ”du är på rätt väg” eller ”jag ser dig” kan göra en sådan enorm skillnad.

Jag tänker på min egen älskade mamma som hade samma anställning i mer än 25 år. Hon gjorde ett fantastiskt jobb och var mycket omtyckt men trivdes kanske inte alltid. Jag tror att en stor del av den känslan låg begravd i just det faktum att ”applåderna” inte alltid infann sig helt naturligt eftersom tänket från ledningen mer var i stil med att ”du vet ju redan att du är värdefull och om vi inte var nöjda så skulle vi ha sagt det”!! Någon som känner igen sig?

Varför är det så ofta lättare att dela med sig när det finns ett missnöje än när saker faktiskt är strålande bra och vi har gjort ett magiskt jobb?

Något som jag själv också värderat högt i just mitt artistskap är det faktum att det faktiskt finns något fysiskt att ta på för mina barn både idag och den dag jag inte finns mer. Att höra sina barn säga att; ”min mamma sjunger på den här låten” eller ”titta på den här musik videon då vi gjorde det och det” , värmer så i hjärtat. Självklart är detta kanske inte möjligt i alla yrken där ute, vilket inte på något sätt skulle göra något annat yrkesval mindre bra. Vill med detta bara belysa min egen tacksamhet över det yrke som jag idag fortfarande håller fast i med all min kraft.

Delar denna bild på mig och två utav mina fantastiska artistkollegor, Dogge Doggelito samt Hunermend Dilyar. Bilden är från en photoshoot vi gjorde inför vårt singel släpp ”Shine on like a Star” 2019. Finns för övrigt på Youtube. Se nedan. Snart ”hänger” vi igen mina vänner! Så måste det bli! Ser jag fram emot!

Glöm inte att vara rädda om varandra. Gödsla med uppskattning till era medmänniskor. Det är dessutom helt gratis! 🙂

Kärlek Tess

Foto: Stefan Lundaahl

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."