GALA magasin
You Are Reading
Jenny Strömstedt: ”Gör er redo för en kväll med både skratt och tårar”
0
Nöje

Jenny Strömstedt: ”Gör er redo för en kväll med både skratt och tårar”

Jenny Strömstedt

Den 3 maj är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste. Den direktsända galan leds av Jenny Strömstedt och Daniel Norberg och bjuder på humor, allvar, spännande gäster och livemusik med Sveriges musikelit.

– Gör er redo för en kväll med både skratt och tårar där varje bidrag betyder så mycket. Galan är extra viktig i år eftersom barnen i utsatta områden drabbats väldigt hårt av pandemin. Nu hoppas jag att vi kan samla in mycket pengar till barn över hela världen som behöver vår hjälp, säger Jenny Strömstedt.

Drygt ett år efter pandemins start är effekterna förödande för många barn. Fler barn dör nu av undernäring och enkla sjukdomar än tidigare, bland annat på grund av nedstängningar som gör att barn inte får livräddande vaccin eller behandling mot undernäring. Nu görs stora ansträngningar för att få igång dessa livsviktiga verksamheter igen. Unicefs arbete är med andra ord viktigare än någonsin.

Tv-kocken Tareq Taylor som själv har rötter i Palestina, får möta en flicka i en liten by inte långt ifrån hans pappas hem i Jerusalem. På grund av pandemin fick mötet bli digitalt denna gång. Programledaren och komikern Kodjo Akolor kommer tillsammans med tittarna följa vaccinets snåriga väg från fabrik till mottagare. Dessutom kommer de tidigare resenärerna Janne Andersson (Botswana), Loreen (Sierra Leone) och Pär Lernström (Bangladesh) återbesöka sina byar digitalt för att ta reda på hur situationen förändrats. Tittarna får även möta Unicefs chef i Syrien, Bo-Viktor Nylund som berättar om organisationens viktiga arbete på plats i Syrien, nu 10 år efter krigets start.

För underhållningen står Anders Jansson, Petra Mede, Eva Röse, Suzanne Axell, Gustaf Hammarsten, Anders ”Ankan” Johansson, Rachel Mohlin med flera. På scenen bjuds det även på livemusik med artisterna Miriam Bryant, Loreen, Victor Leksell, Tusse Chiza, The Mamas, Eric Gadd och Titiyo.

Världens viktigaste kväll – och roligaste direktsänds från Nacka i Stockholm den 3 maj klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Om UNICEF

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utveckling och inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i en by eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn får rent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.

 

Foto: Daniel Stigefelt/TV4