De är alldeles underbara, kakorna som jag precis tagit ur ugnen.
Tänker vad gott de kommer att smaka i sällskap med ett glas mjölk, en kopp kvällste eller till fikat. Bästa med dem är att de kan bakas och avnjutas nästan när som helst på dygnet! Knapriga, lagom söta och med härliga bitar av choklad, nötter och russin. Godare finns inte.
Nästa vecka ska jag testa att göra dem helt glutenfria. Blir du nyfiken? Håll utkik på mitt instakonto, jag kommer att lägga ut receptet där, kolla @tastybylenasoderstrom
Har du frågor runt mina recept, går det bra att kontakta mig via instagram eller via e-mail lena@lenasoderstrom.se
Hej så länge och lycka till med kakorna!
Choklad- och havrekaor
Till ca 10 cookies
100 g smör, rumsvarmt
1 1/3 dl kokossocker, 125 g
1 stort ägg
50 g havregryn, mixade till mjöl
2 dl kakmjöl
50 g hackad rostad mandel
eller finhackade rostade mandelsspån
1 msk små gula russin
75 g mörk choklad, hackad
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör och socker ca 1 minut. Rör i ägget. Blanda i kakmjöl och havregryn. Rör i nötter, russin och choklad.
Forma kakdegen till ca 10 bollar, använd gärna glasskopa (se bilden nedan) och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen 5 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda ytterligare ca 10 minuter.