GALA magasin
You Are Reading
Hollywood nomineringen!
0
Blogg - Therése Neaimé

Hollywood nomineringen!

”Mitt namn är Therése Neaimé. Jag är artist, låtskrivare, kompositör, talare, skådespelare och driver mitt eget skivbolag, Future Records. Min resa till den jag är idag har varit lång och bitvis krokig vilket kunde ha knäckt vem som helst. Men livets upp och nedgångar har stärkt mig och givit mig en outtröttlig vilja att ta mig framåt. För att göra min egen resumé kort: ”Jag är flickan som inte trodde jag kunde sjunga och som en dag öppnade för Simply Red på de stora arenorna runt Europa”.

Ingenting är omöjligt!

Detta är några av raderna ur min egen bok, ”Från dröm till verklighet”. Jag började skriva på denna redan 2017, men då det hänt mycket kul på vägen fattas ännu några kapitel.

Idag skulle jag vilja lägga till två yrken till resumén. Livskonstnär samt inspiratör. Båda två, för mig, mycket viktigare i sin rangordning.

OM jag, med min resa kan inspirera fler att inte backa för sina vildaste drömmar och mål så är nog detta ett mycket viktigare mission i mitt liv. Men för att inspirera måste man ha ”hoppat” själv som jag kallar det. Tror innerligt att min största framgång som föreläsare låg i just denna egenskap när jag under 2017-2018 turnerade runt i Sveriges skolor via Länsmusikens Utbudskatalog med min egen föreställning, ”Från dröm till verklighet”. Det faktum att jag just vågat ”hoppa” om och om igen under livets gång tror jag gjorde att fler tänkte ”kan hon så kan jag!”. Och så är det ju! Alla kan! Om man bara tror på det själv! Tricket är bara att man helt enkelt ibland måste våga ”släppa sargen” för att komma vidare. Våga gå emot strömmen. Kanske. Ibland är det så. För mig var det definitivt så. Som när jag stack till Hollywood för att plugga vid Musicians Institute vid 29 års ålder. Jag lämnade då både ett 10-årigt förhållande och en 4a på Södermalm bakom mig. Eller som när jag fick erbjudande om en karriär i mellanöstern och signade med Universal Music Middle East i samma veva. Kontraktet innebar bla att spendera 6 månader om året i just Mellanöstern och med en bas i Dubai. Även då fick jag åter igen lämna det mesta där hemma. Eller som när vi fick erbjudandet att spela för trupperna i Afghanistan 2008, mitt under brinnande krig. För övrigt den mest fantastiska resa jag gjort. Får återkomma till denna. Eller kanske det största, att skaffa ännu en liten vid 48-års ålder. Så oändligt tacksam att jag vågade! För att nämna några så har alla dessa beslut ovan har gett mig mer än vad som kan beskrivas i ord i utdelning men inte utan att de alla samtidigt krävt en hel del uppoffringar.

I dagarna är jag nominerad för bästa ”Dance” låt i USA vid Hollywood Music in Media Awards. En tävling som avgörs i Hollywood den 27e januari i år. Jag känner mig stolt och rörd över att denna ensamstående 3 barns mamma, inte längre i tonåren 😉, faktiskt skapat en möjlighet att mäta sig med några av de mest framstående artisterna i världen. Vågar man skriva så? Jante gör sig påmind. Men påminner mig själv samtidigt om att om jag under alla dessa år låtit ”jante” styra med all säkerhet inte hade kommit längre än till själva avstamps plattan till vilken längdhoppsgrop som helst. Självklart håller jag alla tummar jag har för en vinst i denna tävling men än mer än så, så jublar mitt hjärta över det faktum att detta ännu en gång bevisar att allt är möjligt. Min förhoppning är även att ännu en gång få inspirera fler och fler att köra på!!!! Med vad det än må vara!

Den 27:e håller vi tummarna!

Kärlek Tess

”Therése Neaimé nominerad i Hollywood Music in Media Awards.

Hollywood Music in Media Awards – musikmakarnas Oscars – nominerar i år, för första gången i kategorin ”Dance”, en låt skriven och framförd av en svensk artist – Therése Neaimé.

Så här skriver juryn i ett uttalande:

“The Hollywood Music In Media Awards seeks to recognize quality independent music around the globe. A prime example is “Dance Love” by Swedish artist Therése Neaimé. Selected for nomination in the category of DANCE, this fresh and energetic track is infectious and well produced.”

The nominees:
https://www.hmmawards.com/2020-music-genre-nominees/

Låten Dance Love som släpptes den 22 juni 2020, har nu över 330 000 spelningar på Spotify – och en nominering som 2020 års bästa danslåt av Hollywood Music in Media Awards. Det betyder att Therése sätter Sverige på kartan genom att vara den första svenska artisten med en nominering i just ”Dance” kategorin. Galan, som kan liknas med musikmakarnas Oscars, äger rum den 27 januari 2021 i Hollywood

Spotify:
https://open.spotify.com/track/2hqeqdyv4F17XPZYXveWzz?si=o8VuWntfSUqj1El5ixau8A

Youtube:
https://youtu.be/_C0yGX8jhmM

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."