GALA magasin
You Are Reading
Ännu ett år…
0
Blogg - Therése Neaimé

Ännu ett år…

När är jag som lyckligast? Jo precis här. Med min älskade familj och mina många vänner runt mig. Har sagt det förut. Säger det igen. Jag älskar att ”samla” på människor. Låter det konstigt? Men är det inte samtidigt precis det livet handlar om? Så evigt tacksam för alla fantastiska som förgyller vår tillvaro.

Idag är det min födelsedag. Att få bli ett år äldre. Inte alla förunnat! Lovar mig själv att precis som tidigare fortsätta leva livet till fullo. Utmana mig själv och även andra att våga ta de där livsnödvändiga stegen mot det liv vi drömmer om. Att aldrig vara rädd. Att ha modet att vara vårt bästa jag. Att ta sig den där extra tiden att ringa en vän. Att fortsätta att ödsla med vår kärlek. Att fortsätta lyfta varandra. Heja på när det behövs men också att stötta i motgång.

Jag önskade mig en sak på just denna födelsedag. Att vår lille följeslagare sedan 17 år, vår älskade vovve Boss skulle få komma hem från det sjukhus där han spenderat de sista fyra dygnen. Diagnos. Lunginflammation. Inte helt lätt att hantera för en 17 åring. Kritiskt ett tag. Inte lätt att hantera för matte heller.

Min dotters ord klingar fortfarande och har bitit sig fast från i Maj när vi förlorade vår älskade vovve Armani sedan 18 år.

– Mamma, du klarar inte döden så bra!

NEJ det gör jag inte! Inte alls faktiskt! Kommer aldrig att vänja mig! Är därför oerhört tacksam att vår lille svarta bus får komma hem ännu en gång. Tack!! ❤️❤️❤️

Idag ska vi fira just det och även ännu ett år levt fyllt av så många fantastiska äventyr! Tänk så väldigt mycket PLAY vi har lyckats fylla det med.

Tusen tack också för de många många gratulationer som redan strömmat in.
– Över 400 st grattis redan kl 11 mamma!!! Som min son just påpekade. Älskade barn. Känner mig rik. Och tacksam. Tusen tack!! ❤️❤️❤️

Kärlek Tess

Delar denna bild tagen från en utav mina musikvideo inspelningar. Låten? ”Kyss mig” så klart! 🤩

Har ni missat denna video och låt så kommer den här igen. Gör mig lycklig! Kanske främst för att så många av mina vänner är med i just denna. Tack!!

OCH om ni ännu inte kysst någon idag… please do!! Även om det måste bli en random person liksom. Kommer säkert hjälpa mot det mesta! 😁

 

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."