GALA magasin
You Are Reading
Här är vårens alla nyheter på Viaplay, Viafree och TV3
0
Film & TV

Här är vårens alla nyheter på Viaplay, Viafree och TV3

TV

Våren på NENT Group domineras av kvinnor – då utbudet präglas av nordiska serier med kvinnliga talanger både framför och bakom kameran. Året börjar starkt med en andra säsong av Camilla Läckbergs tittarsuccé ”Lyckoviken”. Sedan duggar originalserierna tätt. Happy Jankell dyker upp i två ungdomsdraman med ”Delete me” och ”Dystopia”, danska favoriten ”Den som dräper” med Nathalie Madueño blir ett efterlängtat återseende och norska ”Pernille” har premiär. Dessutom har Amy Deasismont skapat ”Thunder in my heart” och superkvinnorna på advokatbyrån ”Heder” är äntligen tillbaka. Här är våren på Viaplay, Viafree och TV3.

– Vi lanserade en rad fantastiska produktioner under 2020 och i år höjer vi ribban ytterligare. Förutom att bjuda på fler svenska originalserier adderar vi några riktigt starka nordiska och internationella serier. För er som älskar ”Älska mig” kan jag varmt rekommendera Pernille, säger Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer på NENT Group.

Året inleds med en andra säsong av Camilla Läckbergs Lyckoviken på Viaplay och TV3, som nu är NENT Groups mest sedda originalserie någonsin på alla plattformar. Den moderna såpan flankeras av brott från verkligheten i ”Efterlyst” och de populära krimdokumentärerna ”Svenska fall” och ”I huvudet på en gärningsman”. Dessutom visas det hårda livet i drogernas Berlin i nya versionen av klassikern ”Vi barn från Bahnhof Zoo”.

Senare i vår frossar man i högkvalitativt drama, bland annat tillsammans med den starka kvartetten Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius som återvänder med en efterlängtad andra säsong av ”Heder”. Amy Deasismont har skapat och agerar i ”Thunder in my heart”, Happy Jankell dyker upp i de i två nya ungdomsserierna ”Delete me” och ”Dystopia”, Johan Glans tar sig an ännu en internationell serie med sci fi-komedin ”Home Invasion” med Morena Baccarin och även den norska serien ”Pernille” lär locka fram en del skratt. Dessutom är danska succén ”Den som dräper” tillbaka med en ny säsong. Satsningen på långfilmer fortsätter bland annat med fem helt nya Huss-filmer om Irene Huss dotter, polisen Katarina Huss, spelad av Karin Franz Körlof.

Vårens stora underhållningsnyhet stavas ”Duellen” – tävlingsprogrammet där människor, maskiner och djur får mötas i galna, roliga och spännande dueller. Programledare är Pontus Gårdinger och Margaux Dietz.

Ännu ett nytt ansikte under våren är Nicole Falciani som gör debut som programledare i ”Paradise Hotel”. Utöver alla nyheter ovan bjuds det på massor av sport i världsklass, gripande dokumentärer och inköpta favoritserier från världen över. I vår kan vi bland annat se fram emot en spin-off på ”När lammen tystnar” i nya serien ”Clarice” och spännande kriminalserien ”Coyote”.

– Vår styrka är helt klart bredden i vårt utbud under våren. Vi presenterar klassisk crime och kära återseenden men tar också på allvar oss an ungdomsgenren med ”Thunder in my heart”, ”Vi barn från Bahnhof Zoo”, ”Delete me” och ”Dystopia”. Det känns fantastiskt att så många kvinnliga kreatörer nu kliver fram med nytt, spännande innehåll. Amy Deasismont golvade oss när hon presenterade ”Thunder in my heart” och jag är säker på att även tittarna kommer uppskatta vad denna unga, talangfulla regissör bjuder på, säger Filippa Wallestam.