GALA magasin
You Are Reading
Viktor Norén och Lisa Nilsson släpper romantisk jullåt tillsammans
0
Musik & Teater

Viktor Norén och Lisa Nilsson släpper romantisk jullåt tillsammans

Två av Sveriges största och mest mångsidiga artister möts i ett nytt och oväntat samarbete. Viktor Norén: Sugarplum Fairy, State of Sound, Gustaf & Viktor Norén, Så Mycket Bättre, Bröderna Noréns underbara resa, HAIR, American Idiot, Talang-juryn med mera.
Lisa Nilsson: Himlen runt hörnet, Sveriges bästa sångerska, nio enorma album i eget namn, soul/pop/jazz/visa, Brasilien, Kvinnan som är jag-föreställningen, skådespelare på scen och film, kulturpolitisk fanbärare, Så Mycket Bättre med mera.

Fsvenskar har lika mångfasetterade och omfattande CV som Lisa och Viktor. Nu möts de för första gången, i Atlantisstudion, i jullåten ”Det är dig jag väntat på”. Det är, som Lisa säger, en romantisk jullåt om ett möte mellan två som längtar.

”I våras inledde jag & Andreas Mattsson en passionerad musikalisk kärleksrelation & började intensivt skriva musik tillsammans. Detta är den första låten född ur det samarbetet. Att få sjunga den tillsammans med Lisa är en decemberdröm & ett julmirakel i ett. Hennes röst skjuter pilbåge rakt i hjärtat & jag kommer för evigt vara tacksam att jag får dela mikrofon med henne. Att sjunga tillsammans knyter eviga band mellan människor. Band som inte kan brista. Och jag kan inte tänka mig någon bättre att för alltid vara knuten till än Lisa.” – Viktor Noren

”Jag hade länge tänkt att man borde skriva en romantisk jullåt om ett möte mellan två som längtar, och så kom detta fina tillfälle! Andreas Mattsson, som jag känner väl och själv skriver låtar ihop med, och Viktor som jag aldrig träffat men följt på avstånd, har skrivit just en sån låt ihop. Vi träffades och testade att sjunga ihop, sen var beslutet fattat. Det är alltid inspirerande att mötas över alla möjliga olikheter, och landa i något nytt som känns självklart.
Mitt i allt annat som tar fokus och tid vaskade vi med viss möda fram en dag då alla kunde och dundrade in i nyrenoverade Atlantisstudion. För mig är det en plats späckad med minnen, både härliga och smärtsamma, så det kändes fint att få återknyta och vända blad med ett helt nytt och oväntat samarbete, och med en låttext som ödmjukt men hoppfullt blickar framåt.” – Lisa Nilsson

Det är dig jag väntat på släpps den 17 november av Victory Music/Playground Music

 

Foto: Pär Wickholm/All Things Live