GALA magasin
You Are Reading
Var är superhjälten i dig?
0
Blogg - Therése Neaimé

Var är superhjälten i dig?

Ibland vacklar vi alla i livet. Rädslan av att vi alla en dag inte finns till kan göra sig påmind. Oron över att saker ibland förändras kan dra skuggor med sig. Kanske misströstar vi över samhället i stort eller bara över den egna jobbsituationen. Jag tänker att det precis då är viktigare än någonsin att dra på sig sin superhjälte dräkt och lägga i en ny växel. Så länge vi fortsätter att LEKA och ta oss an nya utmaningar så kan vi också skapa oss en ny verklighet. Att omge oss med likasinnade människor som lyfter oss, vill oss väl och får oss att vilja bli vårt bästa jag är minst lika viktigt. Jag tänker också att förändring oftast är något bra då det öppnar upp nya möjligheter. Kanske gör det oss också i vissa fall mer fria.

Så länge vi har livet så har vi allt! Bara så!
Jag tankar alltid min kärlek hos mina 3 små änglar. Känner en sådan oändligt tacksamhet. Över att jag vågade. Själv. Att jag fortsätter att leva min dröm. Också med en förhoppning om att inspirera fler att göra precis detsamma!

I veckan tog jag ett rätt stort beslut att hoppa på ett nytt tåg. Med allt vad det innebär. Ett tåg som vidareutvecklar den väg jag valde för mig själv för snart 20 år sedan då jag valde att lämna det mesta i Sverige för Hollywood och för att förverkliga min dröm om att bli sångerska.

”We create our tomorrows by what we dream today” …

Känner mig förväntansfull! Tacksam för så oändligt mycket! ❤️

Önskar er alla en magiskt fin helg! Och glöm inte att fortsätta ta de där livsviktiga stegen mot det ni drömmer om. Vad det än må vara. För alla de som inte längre kan.

Älskar denna bild av fantastiskt talangfulla Karin Törnblom.
Som så många gånger förut Style / Design av one and only Peter Englund.
Mua Sandy Alhali ❤️
Oändligt tacksam för er alla tre! Tack för leken. Tack för de många skratten. En episk photo shoot! ⭐️⭐️⭐️

 

About Author

Tror du att allt är möjligt? Att du genom din egen kraft styr din framtid? Att du kan våga även om du är rädd?

Therése Neaimés svar på dessa frågor har alltid varit en passionerad "Ja!". Therése växte upp i Sverige med en svensk mor och en libanesisk far. Idag är hon en sångare, låtskrivare, skådespelerska, dansare och motivationstalare och hon bestämde sig tidigt för att ta ansvar för sitt eget öde. Therése mobbades i skolan. Idrotten var en fristad och hon blev en framgångsrik elitfriidrottare i unga år. "Att vara en elitidrottare lärde mig att med hårt arbete och fokus kan du uppnå en hel del", säger Therése. "Det förbättrade också mitt självförtroende och min känsla för vem jag är." Hon har tillämpat detta tänkesätt på sitt liv ända sedan dess.

"Jag tror att livet handlar om att bli den bästa versionen av oss själva. Att följa sin dröm kan vara svårt – men att inte göra det skrämmer mig ännu mer." Det är därför Therése aldrig har begränsat sig till att vara "bara" en sångare, en skådespelerska eller en talare. När hon bestämt sig för att prova något nytt, tar hon sig alltid an utmaningen helhjärtat. "En grundtalang är säkert viktig," förklarar Therése, "men arbetsmoral, en tro på sig själv och en positiv attityd är lika viktigt för att lyckas."

"Jag tror på att uttala sina önskningar högt och arbeta för att de ska bli verklighet. Uttrycken Ask and you might receive! och Dare and you will gain! stämmer verkligen”, säger Therése. ”Sen tror jag att om du verkligen vill inspirera andra så måste du har varit igenom resan själv”.

I sin föreläsning "Från dröm till verklighet" delar hon med sig av sin personliga historia. Berättelsen om en liten flicka som trodde att hon inte kunde sjunga men som blev en respekterad artist och som idag gör precis det hon alltid har velat göra. Therése mål är att inspirera människor med hjälp av sin musik, sitt skådespeleri men även med hjälp av sitt föreläsande.

Therése musik kombinerar hennes svenska och libanesiska arv i en Scandipop/arabisk pophybrid som toppat hitlistor världen över. Hon har spelat live i USA, Europa och Mellanöstern med sitt eget band, Neaimé. Hon har framträtt för NATO trupper i Afghanistan och öppnat upp för Simply Red under deras Europaturné. Therése har representerat svenska UD i Kairo med live-framträdanden utsedd till en framstående personlighet för att främja svensk-arabiska relationer. Therése har varit varumärkesambassadör för Volkswagen Middle East och ambassadör för svenska Stiftelsen för barn med cancer. Hon har framträtt för kungen och kronprinsessan av Sverige och vid ett flertal andra VIP-evenemang. Under 2019 samt 2020 såg vi henne bla uppträda på Köpenhamn och Kapstaden Pride. Under 2017-2018 samarbetade hon även med Länsmusiken i Stockholm med sin egen föreställning. Som skådespelerska har hon haft huvudroller i både film och teater. Therése är också författare och har nyligen publicerat sin bok "Från dröm till verklighet".

Förutom sin framgångsrika karriär är Therése ensamstående mamma till tre barn. Återigen visar hon att det är möjligt att nå sina mål oavsett hur utmanande det kan tyckas. "Att vara ensamstående mamma har aldrig hindrat mig", säger Therése. "Jag tar med mina barn till olika arbetsrelaterade händelser så ofta det är möjligt. Jag tänker att det är en fantastisk erfarenhet för dem – och för mig."