GALA magasin
You Are Reading
Valentinfirande i sand och villa
0
Blogg - Nicole Schulman

Valentinfirande i sand och villa

Det har firats Alla hjärtans dag/Valentin runtom i världen i helgen. Så även här. Vi började med en solnedgångskryssning på Valentinaftonen, alltså den 13e. Hade vaga koncept om vad detta innebar men den ingick som en del i vårt hotellpaket och visade sig bestå av en timmes utflykt i öppen båt med 20-talet andra gäster, och ett glas bubbel. I normala tider ingår även en separat båttur till grannön Rasdhoo, tyvärr inte nu. Vi får nöja oss med att beskåda denna mer bebyggda ö från stranden.
Solen går alltid ner ca 18.25 här och hittills alltid i moln, så även denna kväll. Den stora behållningen med båtturen var snarare att spana in haj. Modell större, inte som de små revhajarna. Arrangörerna verkade ha slängt ut frukt (!) i förväg som hajarna nu mumsade på vid vattenytan.

Båtutflykt mot sol och hajar.
Solen går alltid ner i säck här, men inte upp i bäck för den skull!

På denna lilla båttur började vi prata med ett trevligt par som bor i Bryssel. Under drinken senare samma kväll avslöjade mannen för mig och Erica att han tänkte fria på Alla hjärtans dag. Sagt och gjort blev vi då inblandade i att uppehålla Phoebe, hans tilltänkta, medan han med hotellpersonalens hjälp förberedde deras rum med blommor och champagne på Valentindagen. Sen blev det miniförlovningsfest med oss fyra vid poolen i deras vattenvilla. Coolt att även få se en sådan inifrån, men vi tycker nog ändå att vi bor bättre!
Hann även med att besöka öns officiella firande ute på sandbanken. De hade ordnat en speciell after beach med liveband, en tillfällig bar och massa Valentindekorationer; hjärtan, blommor, you name it. Hotellets filippinska liveband spelar annars vanligen på en utvald bar från kl. 21.30 till midnatt varje kväll. De är otroligt duktiga! En manlig och en kvinnlig sångerska, plus fyrmannaband. Ibland sjunger de bättre än originalen. Speciellt på låtarna de själva repat in. Alla möjliga hitlåtar från 70/80-tal till nutid. Sen får publiken komma med önskningar och det hela slutar ofta med spontant dansgolv framför utomhusscenen.

Valentinfirande på sandbanken. Ingen singelfest direkt…
Öns eget husband Antidote, från Filipinerna av alla ställen.