GALA magasin
You Are Reading
Trion som gör upp om vinsten i Melodifestivalen
0
Nöje

Trion som gör upp om vinsten i Melodifestivalen

Cornelia Jakobs

Efter fyra deltävlingar och en rafflande semifinal, har det blivit dags för final i årets upplaga av Melodifestivalen. Unibets odds avslöjar nu vem som tar hem slutsegern och får representera Sverige i Eurovision Song Contest i Turin.

Cornelia
Cornelia Jakobs.

Säsongens schlagerfest närmar sig sitt slut och på lördag är det dags för finalen. Enligt oddsen från Unibet blir det Cornelia Jakobs med låten ”Hold Me Closer” som tar hem tävlingen. Hon spelas just till 1,50 gånger pengarna, vilket innebär att hennes vinstchans är 52,9 procent.

– Cornelia Jakobs tog hela Sverige med storm redan i den första deltävlingen och är nu favorittippad att vinna Melodifestivalen 2022, men det går inte att räkna bort Anders Bagge och Klara Hammarström, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet.

Ander Bagge

Anders Bagge är den främsta utmanaren
Många blev nog en smula förvånande när det stod klart att den folkkära musikproducenten, TV4-profilen och Idol-domaren Anders Bagge, skulle delta i Melodifestivalen. Bagge seglade upp som oddsfavorit i den tredje deltävlingen där han gick rakt genom rutan och hela vägen till finalen med låten ”Bigger Than The Universe”. Oddset för att det blir en guldbagge för Anders på lördag är 3,50 gånger insatsen.

Klara Hammarström

Klara Hammarström är med i topptrion
På tredje plats i Unibets oddslista återfinns Klara Hammarström. Hon deltar i Melodifestivalen för tredje gången i rad – 2020 blev hon utslagen i deltävling två, 2021 tog sig Klara vidare till final via andra chansen och nådde en sjätteplats Nu pekar oddsen på att Klara kommer att toppa den placeringen, men frågan är om hon kan kamma hem hela tävlingen. Klara spelas just nu till oddset 5,75 gånger pengarna att vinna Melodifestivalen 2022.

År för år – så träffsäkra är oddsen
15 rätt av 19 är ett imponerande facit för Unibets odds i Melodifestivalens historia. De fyra plumparna i protokollet är från 2005, 2013, 2017 och 2020 då Martin Stenmark, Robin Stjernberg, Robin Bengtsson och The Mamas stod som slutsegrare. Oddsen pekade då istället på Nanne Grönvall, Yohio, Nano och Dotter. De tre förstnämnda fick dock flest tittarröster, men de internationella jurygrupperna ville annorlunda.

Unibets odds på Melodifestivalen 2022

Vinnare av Melodifestivalen 2022
Cornelia Jakobs 1,50
Anders Bagge 3,50
Klara Hammarström 5,75
Liamoo 18,00
Medina 36,00
Tone Sekelius 71,00
Cazzi Opeia 86,00
Robin Bengtsson 151,0
Anna Bergendahl 201,0
John Lundvik 201,0
Theoz 201,0
Faith Kakembo 251,0

Foto: SVT Press