GALA magasin
You Are Reading
Malin Persson Giolitos ”I dina händer” blir tv-serie
0
Nöje

Malin Persson Giolitos ”I dina händer” blir tv-serie

Efter framgången med ”Störst av allt” planeras nu en ny tv-serie baserad på Malin Persson Giolitos senaste bok I dina händer. Frida Asp och Fatima Varhos har producerat ett flertal av Netflixs framgångsrika svenska originalserier. Malin Persson Giolito och Alex Haridi skriver manus till tv-serien. I dina händer planeras ha premiär 2024 på Netflix.

Malin Persson Giolito

Fatima Varhos i en intervju i Dagens Nyheter:
– Malins bok är spänningsdriven, våldsam, sorglig och samhällskritisk. Sen lämpar sig berättarstrukturen för en tv-serie, det finns en dåtid och en nutid som utspelar sig under tre veckor, säger Fatima Varhos

Om ”I dina händer”:
I Våringe är det lätt att dö, men jävligt svårt att leva. Redan någon timme efter larmsamtalet hämtas fjortonåriga Dogge till förhör. Jämnåriga Billy är skjuten på lekplatsen där de brukade hänga som små, och Dogge höll i vapnet.

Den engagerade lokalpolisen, de ensamstående mammorna, ägaren av livsmedelsbutiken på torget – ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn. Och vad behöver göras för att det inte ska hända igen?

Malin Persson Giolito är efter succén med ”Störst av allt” tillbaka med en skakande spänningsroman som står nitad i samtiden och väcker frågor om växande klassklyftor och unga människor som i sökandet efter samhörighet och gemenskap dras in i våld och kriminalitet.

Om Malin Persson Giolito
Malin Persson Giolito fick 2016 ett stort genombrott med rättegångsthrillern Störst av allt. Den utsågs till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska deckarakademin och fick Glasnyckeln för Årets bästa nordiska kriminalroman. Störst av allt har översatts till 30 språk och blev Netflix första svenska originalserie.

Malin Persson Giolito har arbetat som advokat och på Europeiska kommissionen i Bryssel, där hon också bor med sin familj.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Wahlström & Widstrand