GALA magasin
You Are Reading
Tre Eurovisiondrottningar och Benjamin Ingrosso uppträder i Eurovision Song Contest
0
Film & TV

Tre Eurovisiondrottningar och Benjamin Ingrosso uppträder i Eurovision Song Contest

Nu presenteras två av mellanakterna i Eurovision Song Contest 2024. I den första semifinalen kommer Benjamin Ingrosso att bjuda på ett medryckande supermedley. I den andra semifinalen får tittarna och publiken chansen att delta i världens största allsång tillsammans med tre ikoniska Eurovision-drottningar – Charlotte Perrelli, Sertab Erener och Helena Paparizou.

Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso kommer till Malmö för att ge publiken och tittarna en spektakulär mellanakt i den första semifinalen av Eurovision Song Contest 2024. Han bjuder på ett medryckande supermedley som garanterat kommer att sätta Malmö Arena i gungning.

– Efter att jag själv fått representera Sverige i Eurovision 2018 så känns det stort att få visa publiken vem jag är idag. Det har varit fantastiskt att få möta alla fans på min turné ute i Europa under våren och nu hoppas jag att Eurovisionpubliken kommer att älska den här showen lika mycket som jag gör, säger Benjamin Ingrosso.

Malmö Arena kommer sättas i gungning när totalt 21 personer intar scenen i ett supermedley. Tillsammans med bandet, dansarna, ljuset, bildproduktionen och specialkonstruerade videos i bakgrunden gör han ett nummer av högsta internationella tv-klass.

– Benjamin kommer att få taket att lyfta i Malmö Arena och tv-sofforna kommer välta ute i Europa, säger Per Blankens, tv-producent för Eurovision Song Contest 2024.

Charlotte Perrelli

Eurovision Song Contest bjuder på världens största allsång

I den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2024 bjuds publiken i arenan och hemma i tv-sofforna in till allsång i mellanakten Sing along. Där ska de sjunga klassiska låtar från Eurovision Song Contest tillsammans med tre tidigare vinnare: svenskfödda greken Helena Paparizou som vann 2005 med My number one, turkiska superstjärnan Sertab Erener som vann 2003 med Everyway that I can och vår egen Charlotte Perrelli som firar 25-årsjubileum sedan vinsten 1999 med Take me to your heaven.

– Jag är mer än glad över att vara tillbaka på Eurovisionscenen efter så många år. Malmö…här kommer jag! Är ni redo att sjunga allsång med mig? säger Helena Paparizou.

För första gången någonsin i Eurovision Song Contest kommer tittare i hela Europa ha möjligheten att delta i allsången. De som vill kan vara med i programmet på distans via en interaktiv tv-vägg. Den som vill vara med går in på Eurovisions sociala kanaler där instruktioner kommer att finnas.

– Det finns inget vi älskar mer i Sverige än allsång, så varför inte bjuda in världens tittare till det unika konceptet – att sjunga tillsammans i tv, säger Per Blankens.

Foto: Mikael Kenta, Tryfonas Nakis, Erdi Doğan och Jacob Rangnitt/ SVT Press, SPA