GALA magasin
You Are Reading
Camilla Kvartoft och Leif GW Persson gör nytt samhällsprogram
0
Film & TV

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson gör nytt samhällsprogram

Veckan är ett nytt samhällsprogram med Camilla Kvartoft och Leif GW Persson. Med personligt engagemang och initierade gäster fördjupar de förståelsen för händelser i en av de hetaste samhällsfrågorna – lag och ordning. Veckan har premiär tidig höst.

Camilla Kvartoft och Leif GW Persson tillhör den svenska tv-historiens starkaste radarpar, SVT säger välkomna tillbaka och det tror jag publiken också kommer göra, säger Helena Olsson, programbeställare samhälle och dokumentär på SVT.

– Camilla vann mitt hjärta på goda yrkesmässiga grunder första gången jag träffade henne. Vi letade programledare till Veckans Brott, hon var en av tjugo som kallats till intervju, och jag frågade samtliga vad de skulle ta med sig om vi skulle undersöka en brottsplats ute i terrängen. – Gummistövlar, sa Camilla. Äntligen, tänkte jag. Och nu ska vi göra nya program tillsammans, med och utan gummistövlar, säger Leif GW Persson.

– En reunion med Leif är oemotståndlig. Vad händer om vi går in i tv-studion tillsammans igen efter sex år, jag är för nyfiken för att inte ta reda på det. Och jag är så glad att SVTs tittare återigen ska få ta del av Leifs unika kunskap och erfarenhet, humor och skärpa i en tid när brottslighet och kriminalpolitik är en av samhällets största utmaningar, säger Camilla Kvartoft.

SVT:s kriminalprogram Veckans brott premiärsändes 2010 med Camilla Kvartoft som programledare och Leif GW Persson som kriminalexpert. De jobbade ihop fram till 2018. Nu är det dags för dem att återförenas i ett nytt samhällsprogram – Veckan.

Foto: Janne Danielsson/SVT