GALA magasin
You Are Reading
Therése mamma igen vid 53: ”Jag är så tacksam och lycklig”
0
Intervju

Therése mamma igen vid 53: ”Jag är så tacksam och lycklig”

Vi på Gala säger STORT GRATTIS till vår multibegåvade bloggare Therése Neaimé som har blivit mamma igen – vid 53! Många har följt artisten och föreläsaren Therése Neaimés graviditet som har fört med sig känslor och skapar debatt. Som 53-åring beslutade hon sig att skaffa sitt fjärde barn och skapar därav debatt om att åldern bara är en siffra… även för kvinnor. Och att det går finfint att vara mitt i karriären som ensamstående mamma med tre barn. Tack vare Therése beslut har den internationella fertilitetskliniken OLGA Clinic på Cypern till exempel bestämt sig för att ändra sin tidigare åldersgräns på 51 år till 53!! Stort!

– Jag är tacksam över att på riktigt få vara med och bidra med en förändring som kommer att möjliggöra en graviditet senare i livet för kvinnor världen över, säger Therése som även är aktuell med sin nya singel ”Smooth Operator”.

Nu är Therése nybliven mamma till en liten flicka och därmed fyrabarnsmamma. Dessutom har hon fullt upp med att planerna sin show i Las Vegas i mars. Gala fick naturligtvis svar på några frågor från Therése som precis kommit hem från BB.

Stort grattis till underverket! Gick förlossningen bra?

– Tusen tack!! Tacksam och lycklig!! Ja, förlossningen var planerad med igångsättning då de tidigare förlossningarna gick så väldigt snabbt. Kändes säkrare och mer kontrollerat att vara på plats vid start. Det hela tog ca 2 timmar från första värk så jag kan inte klaga. Kände mig som en krigare när jag beslutat mig för ingen smärtlindring för att istället kunna vara med 100 % klar i varje steg. Lite galet jag vet men ett beslut baserat på mina tidigare förlossningar där jag valde samma sak.

Hur lång är bebisen och hur mycket väger hon?

– Hon är 51 cm lång och väger 3 325 g

Vad ska flickan heta?

– Vet du, känns kanske lite annorlunda att jag och de andra barnen ännu ej bestämt oss. Vi har ju haft hela 9 månader på oss. Men sanningen är att inget ännu känns fint nog eller helt rätt. Vad ger man för namn till ett så efterlängtat litet mirakel liksom. Men det kommer. Några varv till med förslag.

Var det någon skillnad att föda barn vid 53 än dina tidigare förlossningar?

– Tacksam att kunna säga att nej det var det verkligen inte. Jag har haft turen att ha väldigt lätta förlossningar hela vägen. Min mamma var likadan. Fått höra att det går i arv. Mina två första barn kom på 45 min var. Jag hann knappt in till sjukhuset. Därav att vi tog beslutet med planerad igångsättning med både min tredje pojke samt denna senaste förlossning med min fjärde. Jag kände mig lika stark i kroppen vid 53 som vid 39. Fantastisk känsla! Ålder är bara en siffra om du är frisk förövrigt. Fortsätter att hävda detta.

Har hennes syskon fått träffa henne ännu? (Lucas 13 år, Nikki 11 år & Lennox 5 år) Hur var deras reaktion?

– Ja Nikki och Lennox kom till mig på BB Stockholm redan dag 2. Exalterade och lyckliga. Ett sådant fint möte. – Hon är så fin mamma! Jag ska aldrig lämna henne, var Nikkis reaktion. Så fint!
– Vi tillbringade sedan nästkommande dygn tillsammans på sjukhuset. Lennox klappade ofta på sin systers huvud och deklarerade stolt sin nya titel som storebror. Lucas fick träffa sin lillasyster dagen därpå. Även detta ett fint möte även om lite blygare. Så oerhört fint att se syskonen tillsammans. Så oändligt tacksam att jag vågade satsa på ännu en graviditet vid 53. Allt är möjligt!

Du har en inplanerad show i Las Vegas i mars? Berätta kort om den!

– Ja så oerhört glad för denna. Blev klart i veckan att jag landat en egen show i just Las Vegas. Med start den 22 mars. Kontraktet är signerat med hotell OYO beläget mitt på strippen i Vegas. Känns stort och spännande!

Hur löser du det rent praktiskt när du är i Vegas?

–  Som yngre var en utav mina stora drömmar att en dag få ta med mig min familj på turné runt världen samtidigt som min musik spreds internationellt. Tacksam att idag kunna säga att jag under de senaste åren haft turen att göra just detta. Barnen har hittills fått följa med mig till flera av världens hörn just tack vare mina olika framträdanden i städer som Kapstaden, London, Warszawa och Egypten, Dubai, Singapore och Grekland för att nämna några. Las Vegas och L.A blir ytterligare ett sådant tillfälle. Kunde inte vara lyckligare för möjligheten. Tanken är att jag har med mig en nanny / kompis på resan som hjälper till vid behov.

Du har fått ta emot en del kritik men mest positivt feedback om att våga bli mamma igen efter 50. Vad har du för råd till alla där ute?

– Ja jag har haft turen att mest nås av den positiva feedbacken vilket känns fint. Många är de kvinnor som hört av sig med ord om att jag inspirerar dem och att jag blivit en förebild! Det värmer väldigt mycket. Jag tänker att det alltid kommer att finnas synpunkter när man väljer att gå sin egen väg och på det sättet kanske sticka ut lite. Men att det alltid ändå är värt att gå sin egen väg i slutändan. Människor har mest med sitt eget i slutet av dagen och ingen kommer att tacka dig för att du avstått något för deras skull. När vi är helt grundade i våra beslut så spelar det ingen roll vad människor tycker. Mitt råd är därför alltid detsamma!! Fortsätt följa ditt eget hjärta! Vi ångrar bara det vi inte gör!!

Stort grattis och lycka till!

– Tusen tack!! Så lycklig och tacksam! Allt ÄR möjligt!

Bild från Therése blogg:

Läs mer om Therése nedan:

Therése med barnen Lucas, Nikki & Lennox som nu har fått en lillasyster.

Therése karriär – utvalda karriärhöjdpunkter: Började sin karriär med att vara bakgrundsdansare åt Pandora på 90-talet. Inledde ett samarbete med Jörgen Elofsson (som skrivit musik till bl a Britney Spears och Celine Dion) 2004. Gav ut sin första skiva Livin´ 2006. Därefter ytterligare 2 album och otaliga singlar. Har uppträtt för NATO-trupper i Afghanistan, och öppnade 2008 för gruppen Simply Red på deras Europaturné i Stockholm, på Mallorca och Cypern.

Hade under åren 2007-2016 Dubai som bas där hon sex månader per år bl.a. uppträdde live på Dubais lyxhotell och samtidigt byggde en artistkarriär genom sitt skivkontrakt på Universal Music ME.

Blev 2020 nominerad till en av de tio bästa låtarna i kategorin Dance av Hollywood Music in MediaAwards. 2021 vann som första svensk i Hollywood Music in Media Awardsmed låten Dance Love.

 

Foto: Karina Ljungdal. Cawa media. privata