GALA magasin
You Are Reading
Artist Talk Sweden – Upptäck konstvärldens episka berättelser!
0
Blogg - Mercedes Murat

Artist Talk Sweden – Upptäck konstvärldens episka berättelser!

Artist Talk Sweden

Ur trauma föds mästerverk. Mänskliga öden berör och upprör. När Frida Kahlo steg på olycksbussen förändrades hennes liv. Genom våra kommande Artist Table Talks på YouTube, fördjupas din kunskap om de stora kreatörernas liv och verk. I varje program utforskar vi konstvärldens betydelsefulla ögonblick baserat på verkliga händelser.

I första avsnittet som släpps snart, försöker vi ta reda på sanningen om Gustav Klimts försvunna målning, ett av konstvärldens största mysterium och vi fascineras av allt som rör det som förenar oss människor. Passion, kärlek, svek och allt däremellan. Upptäck unika historier på ett nyskapande och underhållande sätt. Förutom att lyfta fram konstnärer och deras mästerverk, visar vi vilka livshändelser som påverkat dem. Ta till exempel Artemisia Gentileschi. När läraren våldför sig på henne visar hon sin vrede och hämnas genom sin konst.

Världen har ett rikt kulturarv. Det vill Artist Talk ta vara på.
Vi vill utbilda, sprida och innovera kultur, säger Mercedes Murat, en av grundarna till Artist Talk Sweden.

Artist Talk Sweden grundades av författaren Louise Samuelsson och konstnären Mercedes Murat, två passionerade själar inom konst, litteratur och musik.

Vi är stolta över att vara en plattform för alla konstentusiaster där ute. Det ska vara underhållande och lustfyllt att ta del av världens kulturarv, berättar Louise Samuelsson.

Artist Talk Sweden
Louise Samuelsson och Mercedes Murat

Berika din vardag genom att läsa och lyssna till intressanta historiska händelser, konstnärer och deras verk. Men det stannar inte där! Utöver våra Artist Table Talks på YouTube, erbjuder vi också spännande föreläsningar och en kommande barnbok om konstens mästare. Följ oss och upptäck en underhållande kunskapsbank och inspirationskälla för alla konstentusiaster där ute.

Få en inblick du med. Artist Talk Sweden vill bli din nya kanal inom konst, litteratur och musik. Du hittar oss på www.ArtistTalk.se

 

 

 

Bildkälla: Picryl.com