GALA magasin
You Are Reading
SVT uppmärksammar folkkära Sven Wollter
0
Film & TV

SVT uppmärksammar folkkära Sven Wollter

Sven Wollter

Sven Wollter, en av Sveriges mest folkkära skådespelare, har gått ur tiden. Redan på 60-talet kom Sven Wollter till tv-teatern på Sveriges Television och han har gjort ett stort avtryck i svensk film- och tv-produktion.

– Sven Wollter har betytt så oändligt mycket för Tv-publiken, och vi vill hedra honom på det sätt vi kan. Dels genom att visa några av de filmer han medverkat i, men också genom att visa intervjuer och dokumentära porträtt där vi får lära känna människan bakom de många roller han spelat, säger Eva Beckman, programdirektör på SVT.

SVT har samlat ett stort antal produktioner med anknytning till Sven Wolter på SVT Play. Där finns klassiker som ”Raskens”, ”Hemsöborna”, ”Den tatuerade änkan” och mycket mer.

Senast publicerat (12/11) ”En film om kärlek” och ”Enkel resa”.

Nu uppmärksammar man även Sven Wollter i SVT1 och SVT2.

Torsdag 19/11 – SVT2

20:00 – Min sanning: Sven Wollter intervjuas av Anna Hedenmo om rollerna, kärleksrelationerna och den röda politiken. Wollter har belönats med guldbaggar för lysande roller men också kritiserats för sitt stöd till partiet som hyllar Nordkorea och Stalin. Från 2014

Lördag 21/11 – SVT2

15:35 – Mästaren: Sven Wollter berättar om hur allt började och vad som kan hända i den magiska cirkeln om man förbereder sig på rätt sätt. Hur teatern blir liv och livet teater. Från 2020.

16:05 – Min Sanning: Sven Wollter (repris från torsdagen)

17:05 – Sven Wollter – 65 år på scen. Ann Victorin tar med Sven Wollter till forna inspelningsplatser och gör en resa tillbaka genom ett teaterliv som saknar motstycke. Från 2018.

Lördag 21/11 – SVT1

22:10 – Mannen från Mallorca. Långfilm från 1984 regisserad av Bo Widerberg

Foto: SVT