GALA magasin
You Are Reading
Nobelkocken Tom Sjöstedt ny jurymedlem i ”Sveriges Mästerkock”
0
Film & TV

Nobelkocken Tom Sjöstedt ny jurymedlem i ”Sveriges Mästerkock”

Sveriges Mästerkock 2021

Sveriges Mästerkock är snart tillbaka i hetluften och tar klivet in i ett nytt decennium med den elfte säsongen av Sveriges största matlagningsprogram. Förutom ett otroligt laddat gäng med amatörkockar så tar den nya jurymedlemmen Tom Sjöstedt plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay. Sveriges Mästerkock startar den 13 januari klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

Till denna säsong utlovas ett högre tempo och en helt ny jurymedlem när den prisbelönta kocken Tom Sjöstedt tar plats bredvid Mischa Billing och Markus Aujalay i juryn.

– Mästerkocken har varit en fantastisk upplevelse och något helt annat än att stå på krogen och sleva mat som jag är van vid. Jag är väldigt imponerad av årets deltagare som har ett enormt engagemang och kunnande. Deltagarna var som små svampar som sög åt sig av precis alla tips och tricks och sedan levererade, säger Tom Sjöstedt.

Tittarna får möta ett stort antal amatörkockar från hela Sverige som tar chansen att få sin maträtt bedömd av juryn. Vid slutkvalet i Gävle avgörs vilka som blir finalister och som gör upp i nya tävlingar varje onsdag fram till finalen 7 april.

I systerprogrammet Efter stängning som visas på Sjuan och TV4 Play får utslagna deltagare en chans till revansch då de vecka efter vecka får kämpa mot nya utslagna deltagare. De möts i två olika tävlingsmoment som bedöms av svårflirtade Markus Aujalay.

– Det är otroligt kul att se deltagarnas revanschlust och att de verkligen krigar in i det sista för visa att de kan och har utvecklats under säsongens gång. Det är också härligt att få tid att lära känna dem ännu mer, säger Markus Aujalay.

Mer om Tom Sjöstedt:
Tom Sjöstedt blev Årets kock 2008 och deltog i svenska kocklandslaget vid segern i VM i Luxemburg 2006. År 2017 och 2018 tog han fram förrätt och varmrätt till Nobelbanketten och blev den första att föra in vegetariska rätter på menyn. Tom Sjöstedt har också gett ut en rad kokböcker och driver sedan 2013 restaurangen Lilla Ego i Stockholm tillsammans med Daniel Räms.

Foto: Karolina Henke/TV4