GALA magasin
You Are Reading
Största skönhetstrenderna för 2022
0
Stil & skönhet

Största skönhetstrenderna för 2022

Foreo

Efter att ha avslutat 2021 med rekordförsäljning och hela 35 miljoner kunder världen över, publicerar nu det svenska innovationsbolaget FOREO sin årliga trendrapport. Världens mest snabbväxande varumärke inom beauty-tech har med sina revolutionerande innovationsprodukter snabbt kommit att bli en pionjär inom skönhetsindustrin.

Foreo
– De senaste åren har vi sett en snabb teknologisk utveckling som gett liv till en rad revolutionerande trender inom skönhetsindustrin. År 2022 kommer dock att utmärka sig då synen på skönhet har förändrats vilket påverkar trenderna. Skönhetskonsumenter är ute efter smarta lösningar att använda i hemmamiljö som ger samma resultat som behandlingar utförda på professionell hudvårdsklinik. Således har efterfrågan på FOREOs produkter skjutit i höjden och gett liv till den
trend som kommer att dominera skönhetsindustrin under flera år framöver – ’den icke-invasiva skönhetstrenden’”, förklarar Maria Lundtang, VD för FOREO.

Foreo

Allt från TLC för hudbarriären och DIY-rutiner till en ny era av kryo-boostade behandlingar och ansiktsyoga – här är
allt du behöver veta inför 2022 för att ligga i framkant och uppnå de bästa resultaten med din hy.
1. ICKE-INVASIV SKÖNHETSVÅRD
År 2022 ger ett helt nytt perspektiv på skönhet, där fokus ligger på ett ökat välmående och att ta hand om sig själv. Intresset för skonsamma behandlingar som kan införlivas i den dagliga hudvårdsrutinen har ökat och således även efterfrågan på beauty-tech. FOREO har sett en dramatisk tillväxt i efterfrågan på sin senaste innovationsprodukt BEAR som tar ansiktsfitness till en helt ny nivå genom mikroström och T-sonic pulseringar som icke-invasivt ger en fastare hud och mer konturerad look.

Foreo
2. GE DIN HUD NÄRING
En av de största trenderna framöver är DIY-kosmetik. Enligt Euromonitor, använder så många som 41% av världens skönhetskonsumenter en ”hemmagjord” skönhetsprodukt varje månad. Data visar att sökordsstatistik på“ansiktsbehandling hemma” har ökat med 115%. FOREO är övertygade om att denna trend är här för att stanna om man beaktar den kraftigt ökande efterfrågan på varumärkets senaste lansering, DIY maskbasen Imagination. Imaginations återfuktande basformula är noggrant utformad för att enkelt blandas ihop med färska ingredienser. Resultatet blir en fräsch dos av hemmagjord hudvård fullmatad med näringsämnen till huden.
3. HUDBARRIÄRSSKYDDANDE PRODUKTER
Under 2022 kommer det att talas mycket om hudbarriären hudens yttersta skikt som bevarar hudens fuktbalans och skyddar mot yttre angrepp. Hudbarriären kan skadas när kroppens naturliga oljor avlägsnas av uttorkande rengöringsprodukter och behandlingar med syror och aknemedel. Huden tappar då sin skyddande funktion och blir känslig och mer benägen för rodnad och irritation. Det riktas därför stort fokus på hudvård innehållande ceramider som stärker hudens barriär vilket bidrar till en jämnare, mjukare och fastare hud. Även FOREOs ikoniska LUNA 3 med dess mjuka silikonstrån rengör huden på djupet utan att skada hudbarriären samtidigt som upp till 99,5 % av föroreningar, sminkrester, överflödiga oljor och döda hudceller elimineras.

Foreo
4. KRYOTERAPI
En annan ny trend är användandet av kryoterapi, en effektiv behandling där hela kroppen eller lokala områden utsätts
för en extremt låg temperatur under kort tid. Lokala kryoterapeutiska behandlingar används för att behandla hudsjukdomar som dermatit, psoriasis och eksem. Lokal kryoterapi används numera även som skönhetsbehandling eftersom metoden främjar kollagenproduktionen, vilket bidrar till att huden föryngras, får mer elasticitet och ny lyster. FOREO använder sig av kryoterapi i sin revolutionerande ansiktsmaskdevice UFO som introducerades redan år 2018. Inuti den till synes söta designen döljer sig ett kraftfullt, högteknologiskt instrument som ger en kraftfull ansiktsboost på 2 minuter. Tekniken i bästsäljaren UFO 2 kombinerar värmeterapi, kryoterapi, ett fullt spektrum av LED ljus och de kända T-Sonic pulseringar som effektivt levererar professionella resultat i hemmet. Kryoterapi reducerar svullnader, krymper porer och stramar huden för att reducera ålderstecken. En ansiktsmask kombinerat med UFO 2 förbättrar hudens fuktnivåer med 126 % efter endast 90 sekunders användning med en effekt upp till 6 timmar.

Foreo

Foreo